Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac? Ce sfaturi oferă celebrul bucătar: "Dacă are prea mult suc, nu o să se gătească!"

Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac? Ce sfaturi oferă celebrul bucătar:
Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac? Ce sfaturi oferă celebrul bucătar: "Dacă are prea mult suc, nu o să se gătească!"

Chef Sorin Bontea ne ajută să pregătim un desert de sezon, mai gustos ca niciodată, ștrudel cu dovleac.

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară. Acesta și-a obișnuit urmăritorii din mediul online, ca deseori să îi surprindă cu diverse rețete postate chiar pe paginile sale de Facebook sau Instagram. În cursul zilei de ieri, acesta a postat un filmuleț pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti un desert de sezon, și anume, ștrudel cu dovleac

Ștrudel cu dovleac, pregătit de chef Sorin Bontea

Citește și: Ce studii are, de fapt, Sorin Bontea? „Cărai marfă, eu am cărat, am descărcat tiruri de marfă!”

Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac?[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este Sorin Bontea. „Bucătăria este un domeniu care te ține de multe ori departe de familie, mai ales în momentele festive.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente aluat

Ingrediente umplutură de dovleac

  • 1 kg dovleac de plăcintă
  • Sare
  • 300 g zahăr
  • O linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac?[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Bianca ajunge la perfuzii după cearta cu Patrick! Aflați ce se întâmplă cu concurenta în episodul de duminică, 17 noiembrie, de la 16:30 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă- stirilekanald.ro

  1. Începem prin a adăuga într-un bol apa, oțetul, uleiul de floarea-soarelui și sarea, după gust.
    Toate ingredientele se amestecă, cu ajutorul unui mixer, până când sarea începe să se mai topească. Odată ce ingredientele s-au amestecat, este timpul să adăugăm și făina, treptat, timp în care continuăm să amestecăm cu mixerul până observăm că aluatul format, se desprinde de marginile bolului.
  2. Acum a venit momentul să îl așezăm pe o suprafață de lucru, pe care am presărat făină și îl formăm apoi într-o bilă mare, pentru ca ulterior să îl acoperim și să îl lăsăm deoparte timp de 30 de minute.
  3. În acest timp, ne ocupăm de umplutura de dovleac. Astfel, începem prin a curăța dovleacul, apoi îl tăiem în felii și îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari sau îl putem tăia fâșiuțe subțiri folosind un robot de bucătărie. Adăugăm apoi peste dovleac și puțină sare și amestecăm puțin, pentru ca ulterior să îl lăsăm deoparte și să ne ocupăm de aluat.
  4. După cele 30 de minute, luăm aluatul și îl formăm într-un rulou mai gros, iar cu ajutorul unui cuțit, tăiem fâșii de dimensiuni potrivite, pe care ulterior le vom face biluțe.
    După ce toate s-au format, le mai lăsăm deoparte pentru încă 30 de minute, acoperite cu folie alimentară.
  5. După acest timp, ungem suprafața de lucru cu ulei, luăm fiecare biluță de aluat și o întindem puțin cu mâinile, pentru a ne asigura că uleiul ajunge pe ambele părți, iar apoi folosim sucitorul pentru a întinde bine aluatul, păstrând forma rotundă sau pătrată. Ungem o farfurie cu ulei, așezăm aluatul întins și mai ungem încă puțin cu ulei, pentru că toate biluțele de aluat întinse, urmează să fie așezate una peste alta.
    Procesul se repetă.
  6. Ne întoarcem la dovleac care trebuie bine stors și așezat într-un alt bol, deasupra adăugăm și zahărul, scorțișoara și amestecăm. Luăm foile de aluat, le întoarcem și o luăm pe prima, o așezăm pe suprafața de lucru și o întindem cât de mult se poate, fără să o rupem. Presărăm deasupra din compoziția de dovleac, pregătită. Când am terminat, închidem marginile, formând un pătrat, apoi rulăm ștrudelul și îl așezăm în tava de cuptor, în care am pus hârtie de copt. Procesul se repetă.
  7. La final, le ungem cu ulei, presărăm zahăr deasupra și introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30-40 de minute.

Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac?[Sursa foto: Facebook]

Cum pregătește chef Sorin Bontea, ștrudelul cu dovleac?[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cine este Sorin Bontea. „Bucătăria este un domeniu care te ține de multe ori departe de familie, mai ales în momentele festive.”

Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”

Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit

Când și unde va fi înmormântată Andreea, fiica lui Igor Cuciuc

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Patrick se ridică de nervi și iese din casă! „Să mă dea afară! Să-mi dea pedeapsă”. Aflați ce i-a spus Bianca în episodul de sâmbătă, 16 noiembrie, de la 16:30 și 19:00, la Kanal D

Iasmina, fata de 14 ani care s-a sinucis, postare CIUDATĂ pe Facebook înainte să-și ia viața. Ce se vede în fotografie


Cookies