Reteta de cozonac fara calorii! Incearca aceste trucuri!

Reteta de cozonac fara calorii! Incearca aceste trucuri!
Reteta de cozonac fara calorii! Incearca aceste trucuri!

Daca ti-e greu sa rezisti tentatiei, trebuie sa te rezumi doar la a gusta o bucatica, de preferat fara umplutura, impreuna cu un ceai verde caldut.

 

Dar daca te pricepi putin la cooking si ai posibilitatea de a-ti gati propriul cozonac, inlocuieste faina alba cu cea integrala sau cu anumite tipuri de  faina functionala, preferabil fata gluten, de la raionul de diete special, existent in mai toate magazinele mari.
Inlocuieste zaharul alb cu indulcitori, de la stevie, agave, zahar din flori de cocos, Yukon, sau alti indulcitori cu zero calorii, folositi la gatit.
De asemenea, umpluturile hipercalorice pe baza de miere, nuca, stafide, rahat, jeleuri si cacao transforma-le intr-unele mai usoare, pe baza de cacao, dar cu indulcitori putini, adaugând eventual coaja de portocale sau alti aromanti puternic parfumati, si mai putin periclosi pentru silueta.
Nu face abuz nici de untul gras cu care se unge traditionala tava, ci foloseste-te de tavi speciale si foloseste putin ulei.
Foloseste un spray special care distribuie uleiul uniform.
Mai poti renunta si la galbenusuri, folosind mai mult albusul, care este hipocaloric, si da un luciu frumos si apetisant cozonacului.
Desi se poate ca rezultatul sa nu semene nici ca aspect si nici ca gust cu ce te obisnuisei sa vezi de la un cozonac de Pasti, este singurul compromis pe care il poti face pentru a te bucura, totusi, de un astfel de preparat.
Sursa

Dar daca te pricepi putin la cooking si ai posibilitatea de a-ti gati propriul cozonac, inlocuieste faina alba cu cea integrala sau cu anumite tipuri de  faina functionala, preferabil fata gluten, de la raionul de diete special, existent in mai toate magazinele mari. 

Inlocuieste zaharul alb cu indulcitori, de la stevie, agave, zahar din flori de cocos, Yukon, sau alti indulcitori cu zero calorii, folositi la gatit. 



De asemenea, umpluturile hipercalorice pe baza de miere, nuca, stafide, rahat, jeleuri si cacao transforma-le intr-unele mai usoare, pe baza de cacao, dar cu indulcitori putini, adaugând eventual coaja de portocale sau alti aromanti puternic parfumati, si mai putin periclosi pentru silueta.  
Nu face abuz nici de untul gras cu care se unge traditionala tava, ci foloseste-te de tavi speciale si foloseste putin ulei. Foloseste un spray special care distribuie uleiul uniform. 


Mai poti renunta si la galbenusuri, folosind mai mult albusul, care este hipocaloric, si da un luciu frumos si apetisant cozonacului. Desi se poate ca rezultatul sa nu semene nici ca aspect si nici ca gust cu ce te obisnuisei sa vezi de la un cozonac de Pasti, este singurul compromis pe care il poti face pentru a te bucura, totusi, de un astfel de preparat. 

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies