Conopida murata este un preparat care poate fi servit pe toata durata anului si in special in sezonul rece alaturi de orice fel de carne.
Cumpara o conopida proaspata, cu o textura ferma si lipsita de pete. Desprinde buchetelele de conopida si spala-le foarte bine, in mai multe ape.
Buchetelele de conopida se aseaza in borcan, lasand in partea de sus liber cam un sfert. Dupa ce ai aranjat conopida, adauga boabele de mustar si hreanul. Acesta din urma mentine muraturile tari si le da un gust deosebit.
Cea mai simpla reteta de conopida murata necesita o zeama din apa fiarta cu sare si otet.
Ingredientele precum frunzele de telina, semintele de mustar, boabele de piper sau foile de dafin pot fi puse pe fundul borcanului. Acesta din urma poate fi decorat pe margini cu bucati de morcov, ardei gras, frunze de telina.
Incearca o reteta de conopida murata sau o reteta de conopida murata cu ceapa si telina.
Conopida murata se pregateste in aproximativ 30 de minute, iar muratura este gata de consum dupa 2-3 saptamani de depozitare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro