Acesta este secretul verzei murate. Inlocuieste sarea cu drojdie de bere. Iata ce trebuie sa faci.
- Se curata varza alba si se taie marunt. O treime din cantitatea totala de varza se pune intr-o oala de pamant si se preseaza bine.
- La 5 kg de varza, se adauga 20 de grame de drojdie de bere. Aceasta se pune intr-un tifon curat si se aseaza peste varza. Pe deasupra se adauga restul de varza.
- Apoi se toarna apa fiarta si racita (atat cat sa acopere stratul superior de varza).
- Pentru aroma, in apa fiarta se adauga cimbru pisat si cernut ca si marar spalat, ales si taiat. Deasupra se pune o scandurica curata si o piatra bine spalata. Totul se acopera cu tifon foarte curat.
- Cand incep sa apara basicute in zeama, atunci se arunca lichidul si se pune alta apa fiarta.
Astfel se procedeaza zilnic, pana cand lichidul ramane limpede.
La fiecare schimbare a lichidului, nu trebuie sa uitati sa spalati scandurica si piatra, pentru a mentine conditiile optime de fermentare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro