Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!

Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!
Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!

Aceasta reteta este desertul perfect in perioada postului: gustos si rapid de facut.

 

Ingrediente:
Aluat
500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei
Umplutura
6 mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie
Instructiuni:
Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in
imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Sursa

Ingrediente:

Aluat


500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei 

Umplutura

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

6

mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie

Instructiuni:

Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Sursa

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies