Reteta de post: Ghiveci calugaresc! Afla secretul de la manastire!

Reteta de post: Ghiveci calugaresc! Afla secretul de la manastire!
Reteta de post: Ghiveci calugaresc! Afla secretul de la manastire!

Aceasta reteta se face dupa secrete vechi stiute de calugarii de la manastiri. Este perfecta pentru perioada postului.

 

Ingrediente: 3 cartofi de marime potrivita, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 1 dovlecel, o jumatate conopida mijlocie, o jumatate varza, 1 pumn fasole verde, 1 telina, 2 cepe, 4 rosii potrivite, 1 lingurita pasta de tomate (sau 2 linguri bulion), 2 linguri patrunjel verde tocat, 2 linguri ulei, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Legumele se spala, se curata de coaja (cartofi telina, morcovii, dovlecelul).
Se taie in cuburi mici. Se taie fideluta varza, se rupe in bucatele mici conopida si se taie fasolea in bucati de 2-3 cm. Cepele se curata si se calesc intr-o cratita cu ulei incins se adauga legumele si ardeii, fara cotor si seminte, taiati bucatele, se pune sare si se stinge cu apa si bulion sau pasta de tomate. Rosiile, taiate cuburi, se pun deasupra, impreuna cu jumatate din verdeata tocata.
Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa o ora. Cand este aproape gata, se presara patrunjel verde si pasta de tomate.
Sursa

Ingrediente: 3 cartofi de marime potrivita, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 1 dovlecel, o jumatate conopida mijlocie, o jumatate varza, 1 pumn fasole verde, 1 telina, 2 cepe, 4 rosii potrivite, 1 lingurita pasta de tomate (sau 2 linguri bulion), 2 linguri patrunjel verde tocat, 2 linguri ulei, sare, dupa gust.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cea mai gustoasa reteta de ardei umpluti de post!

Mod de preparare: Legumele se spala, se curata de coaja (cartofi telina, morcovii, dovlecelul). Se taie in cuburi mici. Se taie fideluta varza, se rupe in bucatele mici conopida si se taie fasolea in bucati de 2-3 cm.

Cepele se curata si se calesc intr-o cratita cu ulei incins se adauga legumele si ardeii, fara cotor si seminte, taiati bucatele, se pune sare si se stinge cu apa si bulion sau pasta de tomate. Rosiile, taiate cuburi, se pun deasupra, impreuna cu jumatate din verdeata tocata. Apoi vasul se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa o ora. Cand este aproape gata, se presara patrunjel verde si pasta de tomate.


Sursa

Prajitura de post: gogosi cu gem! Nu ai mancat nimic mai bun!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies