Aceasta reteta de post este simplu de preparat si este foarte gustoasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente: 300 g faina, 200 g magiun de casa,
100 g zahar, 50 g margarina, 10 g sare.
Mod de preparare: Se face un aluat mai consistent din faina, apa calduta si sare. Se framanta bine pentru a deveni elastic. Se intinde o foaie mai groasa (3-4 mm) pe masa presarata cu faina. Se taie patrate cu latura de 4-6 cm.
Se pune pe aluat o lingura de magiun si se indoaie aluatul pe colt ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apasand cu dintii unei furculite. Se fierb in apa care da in clocot, pe rand, in as fel incat sa stea in cratita in singur rand. Sunt gata dupa ce se ridica la suprafata apei si mai fierb inca 5-6 minute. Se pun intr-un vas de sticla termoizolanta, stropind intre randuri cu zahar si margarina topita.
Se da la cuptor 10 minute.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 300 g faina, 200 g magiun de casa,100 g zahar, 50 g margarina, 10 g sare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Idei de cina de post de la Ioana Ginghina. Ce sa mananci ca sa treci mai usor peste perioada asta!
Mod de preparare: Se face un aluat
mai consistent din faina, apa calduta si sare. Se framanta bine pentru a deveni elastic. Se intinde o foaie mai groasa (3-4 mm) pe masa presarata cu faina. Se taie patrate cu latura de 4-6 cm. Se pune pe aluat o lingura de magiun si se indoaie aluatul pe colt ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apasand cu dintii unei furculite. Se fierb in apa care da in clocot, pe rand, in as fel incat sa stea in cratita in singur rand.
Sunt gata dupa ce se ridica la suprafata apei si mai fierb inca 5-6 minute. Se pun intr-un vas de sticla termoizolanta, stropind intre randuri cu zahar si margarina topita. Se da la cuptor 10 minute.
Sursa Sursa foto Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!