Ce spune celebrul prezentator despre crimele cumplite.
Prezentatorul TV, Christian Sabbagh, a făcut primele declarații în legătură cu crimele care au îngrozit România vineri, atunci când în curtea unui bărbat din Caracal au fost găsite mai multe rămășițe umane despre care anchetatorii cred că ar fi ale celor două fete dispărute din județul Olt.
Iată ce spune prezentatorul despre acest caz care a revoltat întreaga țară și care a scos la iveală o mulțime de detalii cutremurătoare.
„ Va marturisesc ca am fost socat cand am primit vestea tulburatoare cu privire la disparitia unor tinere din judetul Olt. Ma intorsesem din statiunea Cheia, Prahova, unde m-am ocupat tot de o disparitie misterioasa. Facebook-ul meu era plin de mesaje si mi se cerea un punct de vedere. Trebuia sa le raspund oamenilor si ca atare m-am apucat de documentarea cazurilor din Olt.
Citeste si: Accident vascular cerebral- metoda care îţi poate salva viaţa. Tot ce trebuie să știi!
Citeste si: Ce ai în casă și te îmbolnăvește de CANCER! Trebuie să arunci imediat!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Horoscop sâmbătă, 27 iulie 2019. Schimbări radicale pentru o zodie!
Citeste si: România, în DOLIU! A MURIT Gheorghe Gheorghiu! Oamenii sunt încremeniți de durere
Sunt un jurnalist care a promovat apelul unic de urgenta 112, inainte ca el sa devina activ in Romania. Stiti bine, emisiunea mea se numea 112 Politia in Actiune.
Altfel spus, promovam un numar al carui rol esential este de a salva vieti. Nu m-am gandt niciodata ca tocmai aceasta succesiune de cifre 112 va duce la moartea tragica a unei adolescente. In ziua de astazi sunt sute de aplicatii care iti permit localizarea in timp real, vedeti bine, si cand faceti o comanda la un taxi, vine exact la destinatie, cu o marja de eroare de 1-2 m cel mult.
E greu de crezut ca un sistem atat de performant ca 112 sa nu poata localiza un apel. Nu inteleg aceste balbe ale autoritatilor, iar explicatiile sunt dintre cele mai hilare. Eu cred ca e nevoie de o ancheta serioasa, pentru ca nu este pentru prima data cand acest sistem este ineficient. Prin definitie, 112 inseamna salvarea de vieti, ori, in cazul de fata… prefer sa ma abtin.
Vreau sa-mi scuzati limbajul, dar, inainte de a fi jurnalist, sunt tata, parinte si ma pun la randul meu in situatia acelor parinti. Nu am nevoie de explicatii, vreau sa stiu de ce un om a murit cu zile, de ce un erou, pentru ca Alexandra Macesanu este un erou, a murit in conditii atat de tragice.
Daca ea nu ar fi reusit sa sune, sa descrie locul, cu siguranta am fi asistat la multe alte drame umane. Ea a asteptat salvarea din partea unor oameni care s-au incurcat in hartii si documente birocratice.
Si inca ceva, acest caz a starnit revolta oamenilor, si pe buna dreptate. Dar, exista un dar! Aici, vina nu apartine politistilor, ci procurorului de caz, el a luat decizia de a nu se interveni decat dupa ora 6 dimineata, asa cum prevede procedura. Nu e corect sa-i acuzam pe unii care nu au nicio vina. Cercetarea penala este condusa de procuror, nu de politist! Cand lucrurile merg prost, vina se arunca in curtea politiei, cand exista o reusita, laurii sunt luati mereu de procurori.
In ziua de astazi, trebuie sa recunosc, oamenii legii nu mai au pregatirea profesionala a predecesorilor lor. Se tem sa nu greseasca, le e frica de repercu siuni, le e teama sa ia decizii la cald, mai mult cantaresc decat sa actioneze.
Pe undeva ii inteleg, tuturor ne e frica de dosare si de cercetari, dar trebuie sa existe si o raspundere, Vechii politisti jonglau cu legea pentru ca erau foarte bine pregatiti, stiau care sunt portitele de scapare, mai intai actionau, pentru ca nimic nu e mai presus decat a salva o viata. Vedeti si in filmele americane astfel de situatii, cand politistul intervine, salveaza viata si putin ii pasa ca urmeaza sa fie cercetat disciplinar. Dar a realizat ceva, a salvat o viata, un destin!
Noua ne e frica de scaun, de decizii luate imediat, de pozitia sociala. Nu incerc sa intig la incalcarea legii sau a procedurilor, dar, in cazuri de forta majora trebuie sa actionezi imediat
Si mai e ceva. Ce s-a intamplat la Olt este doar varful iceberg-ului. Acolo exista o adevarata placa turnanta a traficului de persoane. Tinere care sunt duse in occident pentru prostitutie, indivizi care au facut averi de pe urmele acestor fiinte. De ce nu se iau masuri? De ce nu sunt cercetate acele grupari?
Acest caz, de un tragism aparte, va scoate multe alte lucruri murdare la suprafata. E doar o chestiune de timp”, ne-a spus prezentatorul Știrile Kanal D.