Recomandari pentru ingrijirea parului in sezonul rece

Recomandari pentru ingrijirea parului in sezonul rece
Recomandari pentru ingrijirea parului in sezonul rece

In sezonul rece, din cauza diferentelor de temperatura, parul se deshidrateaza mult mai usor decat de obicei.

Frigul afecteaza structura firului de par in mod negativ, parul devenind mai aspru, uscat si deteriorat.

“Pentru a-l ajuta sa isi mentina hidratarea optima si stralucirea unui par sanatos, eu le recomand clientelor mele tratamente profesionale care constau intr-un cocktail de produse de hidratare pe baza de ulei de argan si proteina din lapte sau diferite tratamente de reconstructie a firului de par, care pot fi efectuate la vaporizator sau nu, in functie de gradul de deteriorare al parului, in vederea obtinerii de rezultate mai eficiente”, explica stilistul Marian Cotoi.

De asemenea, e important ca produsele de ingrijire in tratarea parului sa fie folosite si acasa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

“In acest sezon, este obligatoriu sa folosim acasa o masca de hidratare, cel putin o data pe saptamana. Pentru ca aceasta sa fie eficienta, dupa spalarea parului si aplicarea mastii, parul se infasoara intr-un prosop inmuiat in apa calda si apoi stors.

Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care parul se clateste din abundenta. Indicat este ca ultimul jet de apa la clatire sa fie mai rece pentru a proteja firul de par, a-i intari cuticula si a-i marii rezistenta. De asemenea, pe timpul iernii, unul dintre produsele care nu trebuie sa va lipseasca este balsamul de tip leave-in care face minuni si care va protejeaza parul impotriva deshidratarii”, a adaugat Marian Cotoi.

In sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute, varfurile parului se despica mai repede, iar caciulile sau palariile purtate pentru protejarea parului de vant si frig pot provoca o crestere a secretiei de sebum si deci o tendinta mai rapida de ingrasare, dar si pierderea din volumul natural al parului.

“Solutia pentru combaterea varfurilor despicate este tunsul mai des al varfurilor si recomand folosirea uleiului de argan care este absorbit si umple la nivel molecular golurile aparute ca urmare a actiunii factorilor patogeni asupra parului.

Este sanatos sa periem parul cel putin dimineata si seara de la radacina pana la varfuri pentru activarea circulatiei sanguine la nivelul scalpului si tonifierii radacinii parului.”, a conchis specialistul.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies