Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova

Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova
Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova

Slănic Moldova este un loc superb, în care Munții Carpați vă oferă posibilitatea de a vă relaxa și bucura de natura nealterată și de viața lor sălbatică bogată. Aici se află un loc în care se pot face tratamente cu ape minerale, la Sanatoriul Balnear.

Cel mai mult în Slănic Moldova te surprind munții și în general natura. Totul este într-adevăr magic. Această stațiune are priveliști minunate care te fac să vrei să călătorești mai mult în propria țară.

 

Unde este Sanatoriul Balnear? Aici se ajunge ușor dacă vii în stațiunea Slănic Moldova. Prin urmare, nu lipsesc în niciun sezon oaspeții, care vor să aibă parte de multă odihnă în vacanța lor.

Sanatoriul Balnear este implicat în tratamentul oamenilor care suferă de diferite probleme de sănătate – afecțiuni și boli destul de grave. Deși sanatoriul este specializat pe mai multe profiluri (cardiologic, terapeutic, psihoneurologic, reumatologic și altele), totuși mulți oameni vin aici doar pentru odihnă și relaxare.

Asta se datorează celor 20 de izvoare cu ape minerale, aerului ozonat și peisajului montan din jur.

Stațiunea are izvoare cu ape carbogazoase, clorurate, bicarbonate, sodice, hipertonice, etc. Acestea au fost descoperite încă din anul 1801. Unii cercetători le-au comparat cu izvoarele cu ape minerale din Vichy, Karlovy Vary și Aix-les-Bains.

Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova
Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova

Cel mai renumit este Izvorul 3 cunoscut cu denumirea de "Regele izvoarelor minerale" din stațiune.

Izvorul este indicat pentru cura internă pentru că are apă iodurată, sodică, clorurată, bicarbonată, carbogazoasă, hipertonă. Poate ajuta în tratamentul afecțiunilor digestive, persoanelor în vârstă, care sunt surmenate sau hipertensive.  

Pentru tratamente externe se folosește apa de la Izvorul 5 care este oligominerală, hipotonă, feruginoasă și carbogazoasă. Tratamentele sunt eficiente în cazuri de inflamații oculare. Se fac inhalații, tratamente prin pulverizare și cu aerosoli.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Izvorul 6 are apă sodică, iodurată, hipertonă, bicarbonată, clorurată, de concentrație mai ridicată, de aceea trebuie utilizată doar în scop terapeutic special. Cura internă cu apa de la Izvorul 6 ajută în cazuri de constipație, tulburări metabolice, boli nutriționale, gastrită cronică și hipoacidă.

Izvorul 1 are apă sulfuroasă, carbogazoasă, clorurată, iodurată, bicarbonată, care este bună pentru tratamente interne în scopul vindecării unor afecțiuni hepatobiliare, alergice și boli metabolice.

Pentru afecțiunile gastrice, bolile metabolice, ulcer gastric și duodenal, colecistită, se recomandă apa de la Izvorul 1 bis care este carbogazoasă, clorurată, iodurată, hipertonă, bicarbonată.

Tratamentele cu apă minerală de la izvoarele din Slănic Moldova sunt disponibile pentru tratamente de vindecare. Acestea sunt folosite în acest Sanatoriu, care oferă diferite proceduri de terapie și o varietate de servicii medicale.

Ce este remarcabil în acest oraș balnear Slănic Moldova?

Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova
Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova

Cu siguranță turiștii sunt impresionați în principal de atracțiile turistice minunate și de priveliștile de neuitat. Dintre aceste amintim:

 

  • Traseul" 300 de scări" care durează 2-3 ore prin pădurea cu serpentine
  • Cascada, Cheile Slănicului, Aleea Izvoarelor, Parcul stațiunii, Biserica Catolică
  • Panorama Slănic Moldova cu peisajul montan minunat
  • Cazinoul Slănic Moldova sau "Cazinoul Regal", care datează din vremea Regelui Carol I.

 

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

De asemenea, turiștii preferă să petreacă vacanța aici pentru locurile deosebite de cazare în Slănic Moldova în care există camere elegante și complet utilate cu mobilierul necesar, cu băi in camera, cu living spatios si loc de luat masa, cu terase cu grătar și locuri de joacă pentru copii.

Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova
Reconectare cu natura în munții din Slănic Moldova

În această zonă, aerul este curat, ozonat, de aceea turiștii vin frecvent aici. Având în vedere poluarea din marile orașe ale țării – Iași, București – am putea spune că aerul curat a devenit un obiect de lux rar. Poluarea aerului a devenit o mare problemă în ziua de azi, pentru că face respirația dificilă pentru cei care suferă de boli respiratorii. La Sanatoriul Balnear se fac tratamente pentru persoanele cu boli respiratorii, care ajută la vindecarea acestora.

În prezent, există numeroase decese la nivel mondial prin boli pulmonare cronice, care sunt cauzate de aerul poluat.

Oamenii vin la Slănic Moldova pentru că se gândesc la munte și la faptul că vor respira aer curat. Aceasta este o dorință a lor alături de plimbări și distracție. Aerul curat poate ajuta la vindecarea problemelor de respirație și a altor afecțiuni.

De asemenea, oamenii sunt încântați de peisajul montan. Cu siguranță, verdele pădurilor și albastrul cerului stimulează producerea de endorfine benefice în corpul uman. Prin urmare, astfel se îmbunătățește starea de spirit și se consolidează sistemul imunitar. Respirațiile lungi și adânci, aportul de oxigen mai mare, poate face ca inima să pompeze mai mult sânge și să se producă mai multe globule roșii în sânge.

Slănic Moldova este locul ideal unde poți face o vacanță frumoasă, benefică pentru starea ta de sănătate, fizică și psihică.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

VIDEO Cum arată părinții lui Bogdan de la Ploiești. Artistul a pus un videoclip cu ei pe rețelele de socializare. „Vreți să fiți părinții mei?”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

Larisa Uță, despre bunurile pe care le are împreună cu fostul soț, Alin Oprea. Ce ar mai fi, de fapt, de împărțit. „În momentul acesta o dăm înapoi oricând vrea el.”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies