Odată cu trecerea timpului, își poate face simțită prezența oglindirea într-o relație. Însă știați ce înseamnă acest lucru, cu exactitate?
Aflați din rândurile următoare, ce reprezintă mai exact oglindirea în relație, cum funcționează, dar și cum o puteți evita, odată ce se manifestă deja de ceva timp.
Ce este oglindirea comportamentului în relații?
În psihologia comportamentului, oglindirea este atunci când oamenii își copiază gesturile, acțiunile și emoțiile unul altuia. A oferi confort și a face oamenii să înțeleagă este o înclinație naturală înrădăcinată în codul nostru genetic.
Citește și: Metode de flirt. Cum să îi atragi atenția persoanei pe care o placi
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității
Exemple de oglindire a vieții de zi cu zi într-o relație
Observând situațiile de zi cu zi în care aceasta apare, puteți vedea reflectări ale psihologiei comportamentului. Iată câteva exemple care sunt frecvente:
- Având aceleași accente: Trebuie să rețineți că modul dvs. de a vorbi se schimbă ușor atunci când vorbiți cu cineva care are un accent diferit de al dvs. Imitarea accentului este o acțiune pe care oamenii o fac fără să știe că o face pentru a ajuta oamenii să vorbească mai bine și să facă mai multe legături între ei.
-
Oglindirea emoțională: Dacă cineva râde într-un grup, probabil că și alții vor râde la fel. Această oglindire emoțională întărește legăturile sociale și încurajează empatia.
-
Limbajul corpului: Observați cât de des copiați limbajul corpului persoanei în fața dvs. A le spune în mod nonverbal „Înțeleg ceea ce spui” ar putea fi prin apropierea lor sau încrucișarea brațelor lor în timp ce fac alte gesturi.
-
Interes și entuziasm: În contextele sociale în care oamenii se reunesc, oamenii își adaptează de obicei nivelul de entuziasm sau de curiozitate la cel al celor din jur. Prin urmare, atunci când o persoană este entuziasmată de un anumit subiect, cei din jurul ei s-ar putea, de asemenea, să fie dornici să construiască legături și să stabilească relații.
Cum funcționează oglindirea în relații?
Pentru a stabili o legătură și a stabili o relație, o persoană folosește această metodă pentru a imita acțiunile altei persoane, fie cu mintea, fie fără minte. În relațiile vechi, cuplurile își oglindesc comportamentele unul pe celălalt fără să fie conștiente. Nu este neobișnuit ca doi parteneri să meargă împreună fără să știe că se mișcă împreună.
Cum să evitați oglindirea erorilor în relații?
Oglindirea are, de asemenea, dezavantaje care nu ar trebui ignorate, în ciuda capacității sale de a crea intimitate și dragoste. Dacă actul este folosit prea mult sau nesincer, adesea poate deveni manipulator, provocând disconfort în relații, mai degrabă decât să apropie oamenii.