Reflexii în iubire: impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale

oglindirea comportamentului in relatii
impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale

Odată cu trecerea timpului, își poate face simțită prezența oglindirea într-o relație. Însă știați ce înseamnă acest lucru, cu exactitate?

Aflați din rândurile următoare, ce reprezintă mai exact oglindirea în relație, cum funcționează, dar și cum o puteți evita, odată ce se manifestă deja de ceva timp.

 

Ce este oglindirea comportamentului în relații?

În psihologia comportamentului, oglindirea este atunci când oamenii își copiază gesturile, acțiunile și emoțiile unul altuia. A oferi confort și a face oamenii să înțeleagă este o înclinație naturală înrădăcinată în codul nostru genetic.

O oglindă între doi indivizi arată o conexiune profundă și puternică. Oglindirea este esențială pentru a crește atracția și intimitatea în relațiile noastre. Acest lucru indică faptul că arătăm dragostea mai mult decât orice altceva dacă ne copiem acțiunile. Chiar și prin mici modificări ale limbajului corpului sau prin adoptarea stilurilor de vorbire similare, cuplurile se simt conectate și apreciate. Cu toate acestea, de multe ori prea multă imitație poate părea greșită sau îngrozitoare.

Citește și: Metode de flirt. Cum să îi atragi atenția persoanei pe care o placi

sfaturi de relatii
impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

Exemple de oglindire a vieții de zi cu zi într-o relație

Observând situațiile de zi cu zi în care aceasta apare, puteți vedea reflectări ale psihologiei comportamentului. Iată câteva exemple care sunt frecvente:

  • Având aceleași accente: Trebuie să rețineți că modul dvs. de a vorbi se schimbă ușor atunci când vorbiți cu cineva care are un accent diferit de al dvs. Imitarea accentului este o acțiune pe care oamenii o fac fără să știe că o face pentru a ajuta oamenii să vorbească mai bine și să facă mai multe legături între ei.
  • Oglindirea emoțională: Dacă cineva râde într-un grup, probabil că și alții vor râde la fel. Această oglindire emoțională întărește legăturile sociale și încurajează empatia.

  • Limbajul corpului: Observați cât de des copiați limbajul corpului persoanei în fața dvs. A le spune în mod nonverbal „Înțeleg ceea ce spui” ar putea fi prin apropierea lor sau încrucișarea brațelor lor în timp ce fac alte gesturi.

  • Interes și entuziasm: În contextele sociale în care oamenii se reunesc, oamenii își adaptează de obicei nivelul de entuziasm sau de curiozitate la cel al celor din jur. Prin urmare, atunci când o persoană este entuziasmată de un anumit subiect, cei din jurul ei s-ar putea, de asemenea, să fie dornici să construiască legături și să stabilească relații.

    Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

    Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

reflexii in relatii
impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale[Sursa foto: freepik]

Cum funcționează oglindirea în relații?

Pentru a stabili o legătură și a stabili o relație, o persoană folosește această metodă pentru a imita acțiunile altei persoane, fie cu mintea, fie fără minte. În relațiile vechi, cuplurile își oglindesc comportamentele unul pe celălalt fără să fie conștiente. Nu este neobișnuit ca doi parteneri să meargă împreună fără să știe că se mișcă împreună.

În aceste cazuri, oglindirea are loc subconștient, sporind sentimentele de dragoste și consolidând atașamentul partenerului, care este esențial pentru o căsnicie durabilă.

cum sa ai o relatie sanatoasa
impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale[Sursa foto: freepik]

Cum să evitați oglindirea erorilor în relații?

Oglindirea are, de asemenea, dezavantaje care nu ar trebui ignorate, în ciuda capacității sale de a crea intimitate și dragoste. Dacă actul este folosit prea mult sau nesincer, adesea poate deveni manipulator, provocând disconfort în relații, mai degrabă decât să apropie oamenii.

Psihologia comportamentală în oglindă nu trebuie folosită de către cupluri pentru a-și controla reciproc; va crea doar o dinamică dăunătoare în relația lor. Pentru că relațiile sănătoase necesită respect și onestitate unul față de celălalt, oglindirea ar trebui să ajute la construirea conexiunii, mai degrabă decât să o distrugă. În consecință, un cuplu își poate îmbunătăți apropierea prin înțelegerea și aplicarea corectă a oglindirii, ceea ce va duce la o relație durabilă, de încredere, înțelegătoare și autentică, de care amândoi vor beneficia.

relatie sanatoasa
impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies