Regula pe care o aplică Oana Ioniță înainte de a se enerva pe copiii ei: “De multe ori apelăm la furie în loc să apelăm la empatie.”

Regula pe care o aplică Oana Ioniță înainte de a se enerva pe copiii ei:  “De multe ori apelăm la furie în loc să apelăm la empatie.”
Regula pe care o aplică Oana Ioniță înainte de a se enerva pe copiii ei: “De multe ori apelăm la furie în loc să apelăm la empatie.”

Oana Ioniță a povestit despre cum reușește să își mențină calmul în fața copiilor și ce o ajută să nu reacționeze dur în fața lor.

Oana Ioniță a vorbit, în cadrul podcastului Mami, crește-mă frumos, despre  regula care o ajută de fiecare dată înainte să ia o decizie cu privire la copiii ei și ce face pentru a nu merge spre ei cu reproșuri. 

“Îmi cer scuze de foarte multe ori și asta învăț și eu. Să nu reproșez. E foarte greu să nu le reproșăm atâta timp când auzim foarte multe reproșuri că “nu ai făcut, că tu nu mă ajuți, că nu faci asta sau cealaltă.”

Este foarte greu să te controlezi și de multe ori apelez la regula de 3 secunde, să număr până la 10 și după să iau decizia cu ce fac. De multe ori îmi zice ceva Maxim că nu vrea. Cum s-a întâmplat recent, i-am pregătit trei sau patru feluri de mâncare și a zis că e o porcărie, “eu nu vreau asta”. L-am întrebat ce vrea și a zis că vrea orice altceva.
Oricare ar fi fost acel orice altceva, nici asta nu ar fi vrut. Asta am vorbit și cu doamna terapeut. Refuzul trebuie să îl înțelegi și să nu reacționezi instinctiv. E foarte greu să te controlezi și să zici de la ce o fi refuzul.”
, a povestit Oana Ioniță.

Oana Ioniță, despre empatie în relația cu fiul său

Citește și: Oana Ioniță vorbește despre relația sa cu Adelina Pestrițu: „Am fost la nunta ei și am dansat cu fetițele.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Oana Ioniță
Oana Ioniță[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Oana Ioniță, despre cele 6 luni în care nu și-a văzut fiul. Cum încearcă fosta asistentă TV să își țină copilul aproape? „Am încercat să caut soluții pentru a-l aduce aproape de mine!”

Fosta asistentă TV a povestit și despre câteva lucruri întâmplate între ea și fiul ei și cum încearcă de fiecare dată să-și dea seama ce se ascunde în spatele refuzurilor date de acesta.

Contează foarte mult să existe o concluzie din fiecare discuție și recunoaște de multe ori că oamenii apelează la furie în loc să apeleze la empatie.

Citește și: Acuzații grave la adresa lui Patrick și a Biancăi. Robert a dat tot din casă: "Au avut și au o relație!" Noua concurentă izbucnește în lacrimi. Aflați de la ce a pornit scandalul miercuri, 11 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  “De multe ori când spune “nu” sau “da”, mă uit la el, aștept câteva secunde și iau decizia corectă. Trebuie să-mi dau acel timp. Cascada asta de furie e foarte greu de stopat. Spun din punctul meu de vedere. S-a întâmplat să am această cascadă față de el. Din ce punct de vedere încerc să-i spun câte fac pentru el, nu îl certam că nu apreciază, îl certam că măcar trebuie să asculte și să înțeleagă.

Ca să înțeleagă trebuie să-l fac eu să înțeleagă. Am stat într-o zi o oră sau o oră jumate de vorbă cu el, iar la final ne-am îmbrățișat și am început să plângem. Contează foarte mult ca la sfârșit să existe o concluzie din care el să înțeleagă lucrurile pe care vreau să le transmit. De multe ori apelăm la furie în loc să apelăm la empatie.”, a mai spus Oana Ioniță.

Oana Ioniță
Oana Ioniță[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Oana Ioniță, dezamăgită de fiul său, care nu a mai vrut să meargă în vacanță la Disney! „Tatăl lui a spus că nu trebuie să meargă la Disney, pentru că el a mai fost acolo când era foarte mic.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul halucinant al crimei din Brăila, dezvăluit! Telefonul dentistei ucise în propriul cabinet a fost găsit, anchetatorii au aflat adevărul

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Patrick, primele declarații după ce a fost filmat alături de Bianca Giurcă, în club! Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi concurenți de la „Casa Iubirii”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies