Reguli de aur pentru revigorarea părului tern și uscat

Reguli de aur pentru revigorarea părului tern și uscat
Reguli de aur pentru revigorarea părului tern și uscat

Podoaba capilară face parte din arsenalul nostru de seducție, dar aproape că nici nu mai contează atunci când, în loc să strălucească, e ternă și uscată.

La acest fenomen pot contribui atât factorii de mediu externi (frigul, uscăciunea din atmosferă, poluarea, radicalii liberi), dar și cei interni (stresul, alimentația dezechilibrată), precum și unele greșeli pe care le comitem (folosirea unor produse de styling nepotrivite, abuzul de aparatele de coafat).

Cu un cumul de factori atât de diverși care stau la baza sa, e clar că părul uscat nu își poate reveni decât printr-un proces la fel de complex.

Noi îți dezvăluim în rândurile de mai jos are sunt regulile de aur la care să apelezi pentru a avea un păr de milioane!

Ce trebuie să eviţi atunci când ai părul uscat

E adevărat cu „așa da-urile”, respectiv sfaturile care te apropie de părul ideal, sunt atât de prețioase. Însă poate mai importante sunt interdicțiile sau mai bine spus avertismentele: ce nu mai trebuie să faci dacă îți dorești să rezolvi problemele părului tău.

Renunță la uscător. Chiar numele popular al foehn-ului îți spune că e un inamic al părului care e deja uscat. Căldura exercitată de aparat nu va face decât să destabilizeze și să deshidrateze și mai tare cuticula, ceea ce va spori problemele părului tău. Asigură-te că reții umiditatea din păr cu prosopul, presând ușor, și apoi lasă-l să se usuce natural, la temperatura camerei. Vei vedea diferența.

Șamponarea excesivă. Te speli pe păr în fiecare zi? E foarte probabil ca aceasta să fie cauza uscării sale. Deposedat de uleiurile naturale care îl hidratează de la interior, părul se va deteriora văzând cu ochii. Specialiștii sunt de părere că e suficient să te speli de două ori pe săptămână.

Aparatele de styling. Ne pare rău, dar așa cum mai sus am „interzis” uscătorul, nici placa, ondulatorul sau chiar peria electrică nu au ce căuta în ecuația unui păr frumos.

Oricât de bine ar fi concepute (și recunoaștem că unele produse chiar au o formulă inovatoare care nu mai agresează părul normal), ele rămân ceea ce sunt: gadgeturi care folosesc căldura și care pot acutiza problemele părului uscat.

Produsele de îngrijire și styling pe bază de alcool. Alcoolul usucă mai tare decât orice părul, așa că evită-l. La fel de precaută ar trebui să te dovedești și față de parabeni, sulfați și alte substanțe chimice: chiar și vopseaua pe bază de amoniac ar trebui eliminată din ritualul tău.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Recomandări pentru revitalizarea părului uscat

Acum, că am trecut prin „așa nu”, să vedem care sunt și cele mai bune sfaturi pentru un păr care revine la viață văzând cu ochii!

Totul începe de la spălatul pe cap. Ți-am spus mai sus că nu trebuie să exagerezi cu acest gest, acum te învățăm cum să te speli pe cap pentru cele mai bune rezultate.

Optează neapărat pentru un șampon hidratant, deoarece protecția părului trebuie să intervină încă din etapa de curățare. Absoarbe apoi surplusul de apă din păr cu un prosop și aplică balsam sau mască de păr cu proprietăți revitalizante. Lasă să se usuce folosind un serum sau un ulei de păr.

Uleiul de cocos e prietenul tău. Dacă ar fi să ne întrebi părul cui ni l-am dori de la Hollywood, am spune fără ezitare: Gigi Hadid.

Supermodelul impresionează cu părul său lung și blond, care arată impecabil chiar și atunci când e evident că nu l-a aranjat. Așa că am căutat intens secretele ei: se pare că, atunci când nu lucrează, supermodelul aplică ulei de cocos pe vârfuri și își prinde părul într-un coc. Petrece cât mai mult timp astfel și apoi își clătește și își spală părul cu șampon.

Caută alți aliați în cămară. Natura e mereu acolo, gata să ne asigure revitalizarea în profunzime a cuticulei. În acest sens, proteinele din ou sunt extraordinare. Bate un ou și aplică mixul pe păr, apoi clătește și spală părul. La fel de potente sunt și avocado (jumătate de fruct și două linguri de maioneză reprezintă o mască spectaculoasă pentru strălucire – lasă să acționeze 45 de minute) și mierea (o jumătate de cană de miere și 4 lingurițe de ulei de măsline pentru un păr ca în povești – ai nevoie de 40 de minute de așteptare).

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Protejează-ți părul de soare. Radiațiile sunt unul dintre factorii care îmbătrânesc cuticula mai devreme și o usucă. Problema e că, deși ne-am obișnuit să aplicăm SPF pe ten, nu facem același lucru pentru podoaba capilară. Investește într-un astfel de scut și pentru păr, iar vara nu uita să te aperi mereu de soare cu o pălărie!

Top 3 produse pentru regenerarea părului tern      

Am văzut care sunt sfaturile pentru revitalizarea părului, să descoperim acum formulele care îl regenerează în profunzime.

  1. O perie cu peri naturali. Nici nu știi cât rău pot să facă periile de păr de plastic. Pe lângă faptul că acestea pot rupe firele și le pot încurca și mai tare, ele nici nu au efecte pozitive în ceea ce privește răspândirea uleiurilor naturale. În schimb, o perie din peri naturali va dispensa sebumul hrănitor pe toată suprafața firului de păr, hidratându-l pe tot cuprinsul său.
  2. Un ulei de păr. Fie că alegi mixuri naturale (cocosul, uleiul de măsline, uleiul de ricin) ori profesionale, acest produs poate face diferența între un păr uscat și unui revitalizat. Partea și mai bună este că le poți aplica oricând: înainte de a te spăla pe cap, a la Gigi Hadid, după baie, dar și de fiecare dată când îți simți părul prea uscat.
  3. Masca de păr. Mult mai hidratantă decât un balsam, masca se asigură că șuvițele tale vor fi revitalizate și regenerate. Alege formule bogate în cheratină, ceramide, proteine sau uleiuri naturale, care vor reuși să anuleze în integralitate efectele negative ale factorilor degradanți. În mediul online vei găsi numeroase oferte la măști de păr profesionale, care împacă perfect criteriul calității cu cel al rentabilității. Un salvator al părului degradat este masca restructurantă L’Oreal SE Absolut Repair Lipidium Mask, o formulă ultra hrănitoare pe bază de lipide.

Masca pentru par foarte deteriorat- Loreal SE Absolut Repair Lipidium Mask 500 ml

 

Acestea sunt regulile de aur pentru revitalizarea părului uscat. Este posibil să îți recapeți strălucirea și frumusețea părului dacă eviți să îi mai faci rău, pui în aplicare trucurile pentru regenerarea sa și investești în produsele care îi sunt cele mai bune prietene.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum arată Răzvan Ciobanu după ce şi-a făcut abdominoplastie! Şi-a operat abdomenul şi şi-a scos excesul de piele şi grăsime

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies