Daca iti tapezi parul, trebuie sa stii cateva detalii importante despre acest procedeu.
Andreea Patrascu a scris pe blogul sau despre cateva taine de baza ale tapajului.
"Iar astazi mi-am amintit cateva taine intr-ale tapajului pe care vreau sa ti le impartasesc.
Nu de alta, dar in contemporaneitate am avut ocazia sa fur meserie de la vreo cativa hair stilisti cu patalama.
De altfel, ei mi-au si vandut ponturile care urmeaza.
In primul rand: e important de stiut ca cel mai sanatos tapaj se realizeaza dupa tratarea in prealabil a parului cu ulei de argan. Cateva picaturi sunt mai mult decat suficiente.
In felul acesta, firele vor fi agresate mai putin prin frecare, iar coafura nu va necesita alte produse suplimentare de finisare.
Apoi, vei avea musai nevoie de un pieptene cu dinti desi, ideal pentru tehnica cu pricina.
Iar latimea suvitelor de par ”maltratate”… ar trebui sa fie egale cu jumatate din latimea pieptenelui.
Asta pentru a evita efectul ”220 volti” incalcit si pentru a pastra integritatea podoabei capilare pe termen lung.
Cat despre tapajul propriu-zis: se realizeaza pe cei dintai 5 centrimetri de la radacina, impingand parul dinspre varf inspre baza.
Acestea fiind spuse… sper sa-ti fie cu folos! Si cu volum, vorba aceea!",scrie Andreea pe blog.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro