Reguli de baza pentru vara! Respecta-le cu sfintenie!

Reguli de baza pentru vara! Respecta-le cu sfintenie!
Reguli de baza pentru vara! Respecta-le cu sfintenie!

Soarele puternic are multe efecte adverse.

Asa ca te batem din nou la cap cu ce trebuie si ce nu sa faci vara.

Stim ca le-ai mai auzit, stim ca te-ai saturat de ele, dar este absolut necesar sa le pui in aplicare in fiecare an, asta daca vrei sa ai grija de frumusetea si de sanatatea ta!

Reciteste regulile de baza ale protectiei solare si retine substantele ce pot deveni “alergeni” in prezenta soarelui.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Reguli de baza- Ai auzit deja de atatea ori ce ar trebui sa faci pentru a-ti proteja pielea de efectele nocive ale razelor UVA si UVB. Repet si eu, pentru ca mai bine mai citesti o data decat sa spui ca n-ai stiut. Neaparat foloseste creme si produse de make-up cu factor de protectie pentru ten.

Iar pentru brate si picioare (daca sunt dezgolite) aplica creme cu SPF.

Daca mergi in vacanta, nu te expune intre orele 10-16, aplica cremele cu cel putin 15 minute inainte de a ajunge pe plaja, reaplica la fiecare doua ore si de fiecare data cand iesi din apa. Iar dupa expunere, foloseste creme cu efect racoritor, reparator si hidratant. Si, neaparat, palarii, ochelari de soare, iar in excursii bluze lejere, racoroase, dar, de preferat cu maneci lungi.

Pe scurt, cu cat te vede soarele mai putin, cu atat pielea ta va fi mai fericita.

Reactii fotoalergice sau fototoxice- Reactiile fotoalergice ce implica participarea sistemului imun se extind dincolo de zona de aplicare a produsului, pe cand cele fototoxice sunt limitate la zona de tegument pe care s-a aplica acesta, iar evolutia lor este mai limitata. Testeaza orice produs parfumat inainte ca acesta sa faca parte din ritualul de ingrijire si opreste aplicarea daca apar senzatii de mancarime, usturime sau eritem ori vezicule.

Incearca produsul pe o zona mica pe pielea subtire a antebratului sau in zona urechii si in caz de reactii, nu repeta aplicarea, al doilea episod poate fi mult mai sever.

Fara creme grase- Evita aplicarea cremelor de corp cu textura densa, grasa, vara. Efectul de acoperire poate determina leziuni de acnee sau poate stimula dezvoltarea pitiriazisului. Acesta este determinat de o ciuperca din flora normala a pielii, care atunci cand isi gaseste un teren propice, adica umiditate, caldura sau substante pe baza de ulei, se manifesta.

Alegeti formule de creme de fata si corp “water based” si nu pe baza de ulei “oil based”. Acestea nu sufoca glandele sebacee si au tendinta redusa de a ingrasa tenul.
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies