În momentul în care oamenii merg în vizită la rude sau persoane importante, este important să respecte întotdeauna codul bunelor maniere, unde trebuie să existe respect față de gazde, și o atmosferă plăcută în urma lor. Aflați din rândurile următoare câteva dintre regulile de bune maniere când mergeți în vizită!
Mihaela Sahlean-Apetroaie, psiholog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre câteva reguli de bune maniere, de care trebuie ținute cont atunci când o persoană merge în vizită. Oamenii trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare, pentru întâlnirea cu membrii familiei pe care nu i-a mai văzut de mult timp.
Reguli de bune maniere când mergi în vizită
Este foarte cunoscut faptul că niciunei persoane nu îi place să fie interogată, judecată sau evaluată, în special la o masă de familie.
“Nimănui nu-i place să fie criticat, monitorizat, evaluat, judecat sau programat. Ca să fiu puțin mai clară, sunt acele persoane mai tinere și acele persoane mult mai în vârstă, care au sentimentul că trebuie să vină cu sacul de sfaturi.
Citește și: Cum să fii un bărbat cu bune maniere în orice moment? „În ziua de astăzi este normal”
Totodată, trebuie evitate cât mai mult subiectele sensibile sau stânjenitoare pentru celelalte persoane. Aceste teme ar putea stânjeni o persoană la masă, sau ar putea să o pună într-o dificultate.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Este un motiv în plus pentru care temele sensibile sau stânjenitoare trebuie să le evităm. Subiecte care, teoretic, ar putea stânjeni o persoană la masă sau l-ar putea pune într-o dificultate le evităm”, a
mai spus ea.O altă regulă care trebuie respectată este aceea de a nu încerca să se planifice viața unei alte persoane de la masă, deoarece se vor simți datori să ofere explicații suplimentare, și nu tocmai convenabile cu momentul ales.
“Este bine să înțelegem că nimănui nu-i place să-i planifici viața într-un moment de genul acesta, sau să se simtă dator cu niște explicații suplimentare care nu sunt tocmai convenabile cu momentul ales sau cu toată familia extinsă la masă”, a
Citește și: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști
Citește și: Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant
Ce componentă are alcoolul în discuțiile apărute la masă
De cele mai multe ori, ajung să se nască diverse discuții aprinse din cauza băuturilor alcoolice. Însă, este bine de știut că alcoolul nu scoate nimic rău dintr-un
“Alcoolul cu măsură nu este dăunător aici. Să știți că alcoolul nu scoate nimic rău dacă răul nu exista în gândirea celui care urmează să facă niște enunțuri, sau să se manifeste într-un mod inadecvat”, a explicat ea.
Cine aplanează conflictele
Conflictele se aplanează, în general, de cei care le sesizează în acel moment, sau poate chiar mai târziu. Astfel, devine un adevărat test de răbdare pentru cei prezenți la masă.
“Cei care sesizează, cei care își dau seama că nu este momentul, sau mai sunt persoane care sesizează puțin mai târziu, și din mers reușesc să schimbe subiectele delicate cu cele plăcute. Pentru unii înseamnă un test de răbdare sau răbdare îngerească, dar momentele delicate trebuie depășite pentru că nimănui nu-i place să fie pus sub lupă”, a încheiat psihologul.