Reguli de bune maniere când mergi în vizită

Reguli de bune maniere când mergi în vizită
Reguli de bune maniere când mergi în vizită

În momentul în care oamenii merg în vizită la rude sau persoane importante, este important să respecte întotdeauna codul bunelor maniere, unde trebuie să existe respect față de gazde, și o atmosferă plăcută în urma lor. Aflați din rândurile următoare câteva dintre regulile de bune maniere când mergeți în vizită!

Mihaela Sahlean-Apetroaie, psiholog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre câteva reguli de bune maniere, de care trebuie ținute cont atunci când o persoană merge în vizită. Oamenii trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare, pentru întâlnirea cu membrii familiei pe care nu i-a mai văzut de mult timp.

Reguli de bune maniere când mergi în vizită

Este foarte cunoscut faptul că niciunei persoane nu îi place să fie interogată, judecată sau evaluată, în special la o masă de familie.

De cele mai multe ori, există persoane mai tinere sau mai în vârstă, care au sentimentul că trebuie să vină într-o vizită cu diverse sfaturi. Într-adevăr, sfaturile  sunt binevenite dacă se nasc din intenții bune, însă nu când cealaltă persoană se simte pusă sub lupă.

“Nimănui nu-i place să fie criticat, monitorizat, evaluat, judecat sau programat. Ca să fiu puțin mai clară, sunt acele persoane mai tinere și acele persoane mult mai în vârstă, care au sentimentul că trebuie să vină cu sacul de sfaturi.

Sfaturile sunt bune și binevenite într-un alt context, dar nu când ceilalți se simt puși sub microscop”,  a precizat specialista.

Citește și: Cum să fii un bărbat cu bune maniere în orice moment? „În ziua de astăzi este normal”

Reguli de bune maniere când mergi în vizită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”

Totodată, trebuie evitate cât mai mult subiectele sensibile sau stânjenitoare pentru celelalte persoane. Aceste teme ar putea stânjeni o persoană la masă, sau ar putea să o pună într-o dificultate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

“Este un motiv în plus pentru care temele sensibile sau stânjenitoare trebuie să le evităm.

Subiecte care, teoretic, ar putea stânjeni o persoană la masă sau l-ar putea pune într-o dificultate le evităm”, 
a mai spus ea.

O altă regulă care trebuie respectată este aceea de a nu încerca să se planifice viața unei alte persoane de la masă, deoarece se vor simți datori să ofere explicații suplimentare, și nu tocmai convenabile cu momentul ales.

“Este bine să înțelegem că nimănui nu-i place să-i planifici viața într-un moment de genul acesta, sau să se simtă dator cu niște explicații suplimentare care nu sunt tocmai convenabile cu

momentul ales sau cu toată familia extinsă la masă”,  a declarat aceasta.

Citește și: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Reguli de bune maniere când mergi în vizită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant

Ce componentă are alcoolul în discuțiile apărute la masă

De cele mai multe ori, ajung să se nască diverse discuții aprinse din cauza băuturilor alcoolice. Însă, este bine de știut că alcoolul nu scoate nimic rău dintr-un om, dacă răul nu exista în gândirea lui de dinainte.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

“Alcoolul cu măsură nu este dăunător aici. Să știți că alcoolul nu scoate nimic rău dacă răul nu exista în gândirea celui care urmează să facă niște enunțuri, sau să se manifeste într-un mod inadecvat”,  a explicat ea.

Citește și: 4 Cărți despre feminitate pe care trebuie să le ai în bibliotecă. Idei de cărți pe care trebuie să le aveți în casă

Reguli de bune maniere când mergi în vizită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mesaje de încurajare înainte de operație. "Dumnezeu să te ajute sa te întorci rapid la o viață activă, în care nu va mai exista loc pentru boală!"

Cine aplanează conflictele

Conflictele se aplanează, în general, de cei care le sesizează în acel moment, sau poate chiar mai târziu. Astfel, devine un adevărat test de răbdare pentru cei prezenți la masă.

“Cei care sesizează, cei care își dau seama că nu este momentul, sau mai sunt persoane care sesizează puțin mai târziu, și din mers reușesc să schimbe subiectele delicate cu cele plăcute. Pentru unii înseamnă un test de răbdare sau răbdare îngerească, dar momentele delicate trebuie depășite pentru că nimănui nu-i place să fie pus sub lupă”,  a încheiat psihologul.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care este profilul abuzatorului emoțional. „Sunt niște tipare de comportament"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies