Reguli de bune maniere la nuntă și botez. „Ținuta ar trebui să fie una decentă”

reguli de bune maniere la nunta si botez
Reguli de bune maniere la nuntă și botez

Fiecare persoană asistă cel puțin o dată la un eveniment foarte important, precum nunta și botezul. Cu toate că este un moment de relaxare, invitații ar trebui să respecte anumite reguli, ce țin de respect și decență.

În cadrul unei emisiuni, Virgil Mănescu, educator de etichetă, protocol și diplomație a oferit câteva recomandări referitoare la ținuta, dar și la comportamentul pe care trebuie să îl avem atunci când luăm parte la un astfel de eveniment.

Ținuta, un aspect de care trebuie să ținem cont

ce cadouri se dau la nunta
Ce cadouri se dau la nuntă[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum aplicăm corect anticearcănul

Botezul și nunta sunt două mari evenimente din viața unui om. Aceste momente au loc într-o biserică, de aceea este esențial să avem o îmbrăcăminte adecvată. Cu toate că la botez sunt mai puține reguli de etichetă care trebuie urmate, față de nuntă, acestea nu dispar. Specialistul a subliniat faptul că, indiferent de eveniment, fie că asistăm la o nuntă sau la un botez, ținuta cu care ne prezentăm în biserică trebuie să fie una potrivită.

În cazul în care dorim să avem o ținută mai îndrăzneață la petrecere, este recomandat să ne îmbrăcăm diferit în cele două locații.

Eticheta și bunele maniere nu sunt despre noi, sunt despre cei de lângă noi, despre respectul pe care îl avem față de cel din fața noastră.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Ținuta ar trebui să fie una decentă, ce impune decență și respect atunci când intrăm într-un lăcaș de cult. Nu putem să intrăm cu rochia de petrecere, ce poate fi câteodată scurtă, câteodată decoltată și așa mai departe. La ceremonia botezului, în lăcașul de cult, poate participa oricine, este o invitație deschisă de data aceasta. Nu este o invitație scrisă, este o invitație deschisă pentru cei apropiați”, a declarat specialistul.

Care sunt cele mai potrivite cadouri

reguli la nunta
Ce reguli se recomandă să respectăm[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

Indiferent că vorbim de o zi de naștere, nuntă, sau botez, trebuie să oferim un cadou. Acest subiect este unul destul de delicat, deoarece există multe cazuri în care invitații oferă cadouri nepotrivite.

Specialistul recomandă să alegem cadouri calitative, care să se păstreze în timp.

„Petrecerea ar trebui să țină cont de anumite aspecte: în primul rând de locație, ținuta pe care o abordăm noi, cadourile pe care le oferim, pentru că de foarte multe ori ne trezim în ipostaza, mai ales când mergem la botez, să nu știm ce cadou oferim. Cele mai recomandate cadouri sunt cele ce pot trece de restul timpului: ramele foto de bună calitate, pandantivele-bijuterii, obiectele care pot trece testul timpului.

Altfel vor fi niște obiecte folosite punctual și după aceea lăsate de-o parte.”, a explicat educatorul în etichetă și protocol.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce reguli trebuie să respectăm la o nuntă sau la un botez

bune maniere la nunta
Care sunt bunele maniere ce trebuie respectate la nuntă[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Nunta de iarnă ți se pare o idee nebunească?- Top 4 argumente pro nunților în extrasezon

Indiferent de eveniment, există câteva reguli ce țin de etichetă, pe care invitații ar trebui să le respecte. Virgil Mănescu a declarat că o doamnă nu se descalță niciodată de pantofi, indiferent că a obosit să stea pe tocuri. De asemenea, un domn nu își va da sacoul jos niciodată, indiferent dacă îi este cald sau îi este mai comod fără acesta.

„De regulă, la restaurant, doamnele ar trebui să evite culoarea alb la rochii, pentru că albul este destinat exclusiv miresei, deoarece transmite puritate, dar și momentul festiv al zilei. Doamnele ar trebui să opteze pentru alte culori, la fel ca și domnii, ar trebui să evite purtarea smochingului sau al fracului, în unele cazuri, pentru că sunt este destinate mirelui. Pot opta pentru un costum la două rânduri de nasturi, sau un costum clasic, mai puțin dacă pe cartea de invitație este scris dress code-ul. Atunci, se va respecta întocmai descrierea de pe cartea de invitație.”, a declarat specialistul.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum acoperi cearcanele. Ghid complet și sfaturi pentru un ten impecabil

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies