Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant

Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant
Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant

Bunele maniere la masă trebuie respectate cu sfințenie. Iată ce nu ai voie sa faci, atunci când iei masa la restaurant.

Atunci când mergem la restaurant, cu toții ar trebui să respectăm bunele maniere și regulile de etichetă. Sunt mai multe lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le facă, atunci când ia masa în oraș. 

Care sunt bunele maniere la masă

Citeste si: CITEȘTE: 6 idei de mic dejun consistent

Codul bunelor maniere la restaurant
Codul bunelor maniere la restaurant[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Încă de când eram copii, părinții ne-au învățat cum trebuie să stăm la masă și cum să mâncăm, mai ales atunci când nu suntem singuri sau când mergem în vizită la cineva. 

Aceleași reguli sunt valabile sau ar trebui să fie valabile și în ziua de azi.

Cu siguranță vi s-a întâmplat, cel puțin o dată, să mergeți la restaurant și să vedeți persoane care nu respectă bunele maniere la masă. 

Iată care sunt cele mai importante reguli de etichetă, de care ar trebui să ținem cont, atunci când mâncăm la restaurant:

1. Postura este foarte importantă

Atunci când mâncați, aveți grijă să nu stați cocoșați și să nu aveți coatele întinse.

Puteți lăsa impresia că nu vă place mâncarea și să-i faceți pe ceilalți să se simtă inconfortabili în prezența dumneavoastră. 

Întotdeauna trebuie să aveți spatele drept și doar mâinile vor fi pe masă, nu și coatele.

2. Nu începeți să mâncați singur

Chiar dacă ospătarul v-a adus ceea ce ați comandat, nu trebuie să vă apucați să mâncați singur.

Așteptați ca toată lumea de la masă să fie servită. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce să faci și ce să nu faci când cunoști pentru prima dată un bărbat

3. Nu vorbiți cu gura plină și nu plescăiți

Sunt gesturi care denotă lipsă de bun simț. În plus, puteți să vă înecați sau să-i stropiți cu mâncare pe cei de la masă. 

4. Folosiți tacâmurile 

Oricât de bine îi cunoașteți pe cei cu care luați masa, nu mâncați cu mâna. Tacâmurile au rostul lor. În plus, vă vor ajuta să nu mâncați repede, ceea ce este un avantaj pentru digestie. 

Dacă mâncați spaghete, folosiți-vă de o lingură pentru a le roti pe furculiță. Nu le lăsați să atârne, în timp ce le consumați. 

5. Nu stați pe telefon

Este un gest extrem de urât să vorbiți prin mesaje cu cineva sau să vă verificați conturile de pe rețelele de socializare, în timp ce sunteți cu cineva la restaurant. 

Dacă este necesar să vorbiți la telefon, scuzați-vă și plecați de la masă, pentru a purta respectiva discuție. 

Cum ne purtăm la restaurant

Citeste si: CITEȘTE: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Pe lângă regulile de bază, mai există și alte lucruri de care ar trebui să ținem cont, atunci când suntem într-un restaurant. 

După ce ați terminat de mâncat, puneți tacâmurile în mijlocul farfuriei. În acest fel, ospătarul va ști că nu mai vreți să mâncați și va veni să strângă masa. 

Atunci când mâncați supă sau ciorbă, castronul va sta întotdeauna pe masă! Nu ridicați castronul, ca să luați și ultimele picături de zeamă și în niciun caz nu beți supa din bol!

Șervetul pe care îl găsiți pe masă se desface și se pune pe genunchi. După ce terminați de mâncat, acesta se va așeza pe masă, nu pe farfurie. 

În ceea ce privește băutura, aveți grijă să nu țineți niciodată paharul în mână, atunci când chelnerul vrea să toarne băutură. De asemenea, paharul cel mai mare de pe masă este pentru vin roșu, iar cel care este puțin mai mic, dar are aceeași formă, este pentru vin alb. 

Nu folosiți scobitorile la masă și nici nu vă suflați nasul.  În cazul în care nu vă place mâncarea, nu vă certați cu chelnerul. Explicați-i frumos ce nu vă convine și cu siguranță acesta va încerca să remedieze problema. 

Nu-i tratați pe ospătari ca si când ar fi servitorii dumneavoastră. Asta înseamnă că nu trebuie să lăsați pe masă șervețele folosite sau alte resturi de la ceea ce consumați. 

De asemenea, nu murdăriți fețele de masă, doar pentru că nu sunt ale dumneavoastră și încercați să nu produceți pagube. Este valabil și în cazul în care mergeți la restaurant cu un copil mai mic. 

Aveți grijă ca acesta să nu spargă farfurii sau pahare și nici să nu facă mizerie la masă. 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

De ce le plac pisicilor măslinele

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies