Reguli de nutritie de care nu ai auzit niciodata si care functioneaza garantat!

Reguli de nutritie de care nu ai auzit niciodata si care functioneaza garantat!
Reguli de nutritie de care nu ai auzit niciodata si care functioneaza garantat!

“Mananca multe fructe si legume”, “nu manca mult la o masa” sau “nu sari peste masa de dimineata”, sunt reguli pe care oricine le stie cand vine vorba de dieta! Exista insa si unele aspecte pe care nu le stii!

Invata sa mananci astfel incat sa ii oferi corpului tau toate substantele nutritive de care are nevoie insa in acelas timp sa pierzi kilograme.

Nu manca un fruct fara ceva alaturi

Fructele contin carbohidrati care iti vor ridica nivelul zaharului in sange insa in scurt timp acesta va scadea iar tu te vei simti infometata. Pentru o gustare care sa fie satioasa consuma fructul cu un aliment bogat in grasimi sanatoase.

Merele le poti consuma cu unt de arahide iar fructul de avocado cu iaurt.

Cerealele integrale nu sunt neaparat mai sanatoase

Daca alegi paine integrala pentru tine si familia ta faci un lucru bun, pentru ca aceasta scade riscul de boli cardiovasculare si este satioasa. Un studiu recent a dezvaluit insa faptul ca produsele din cereale integrale contin uneori mai mult zahar si calorii decat celelalte produse din cereale.

De aceea specialistii recomanda sa cauti paine sau alte produse care nu au mai mult de 100 de calorii pe portie.

Alege un dressing pentru salate care sa fie bogat in grasimi

Studiile in domeniu arata ca organismul are nevoie de grasimi pentru a absorbi sunbstantele nutritive din salate. Alege asadar un dressing cu ulei de masline care contine grasimi sanatoase.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mananca desertul dimineata

Daca poftesti ceva dulce asteapta

pana dimineata. Atunci metabolismult tau este mai accelerat si vei arde caloriile mai repede. Mai mult, daca mananci desertul in acest fel poti sa iti tii in frau poftele in restul zilei. Consuma desertul (in cantitati moderate) dupa ce ai luat micul dejun.

Daca vrei sa mananci paste, gateste-le al dente

Un sfat pentru iubitorii acestui fel de mancare. Fiebe pastele mai putin, astfel vei fi nevoita sa mesteci mancarea mai bine iar astfel este stimulata producerea enzimelor care ajuta digestia.

Condimenteaza fiecare fel de mancare

Adauga la fiecare fel de mancare condimente ca scortisoara, turmeric, usturoi, piper sau ghimbir. Acestea  nu doar ca ofera mancarii un gust extraordinar ci sunt bogate in antioxidanti care regleaza presiune in vasele de sange si ajuta sistemul imunitar.

Bea cafea

Ceaiul este intradevar o bautura sanatoasa insa si cafeaua are proprietati benefice.

Reduce riscul aparitiei diabetului sau a bolii Alzheimer. Cofeina iti da de asemenea energie pentru antrenamentele intense de dimineata.

Asteapta sa ti se faca foame si apoi mananca

Ti s-a spus sa mananci gustari intre mesele principale insa expertii spun ca aceste gustari pot deveni un obicei si nu o necesitate. Daca nu iti este foame intre micul dejun si pranz, nu este obligatoriu sa mananci!

 

Sursa  www.womansday.com



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies