Reguli de respectat in Postul Pastelui! Sfaturile duhovnicilor

Reguli de respectat in Postul Pastelui! Sfaturile duhovnicilor
Reguli de respectat in Postul Pastelui! Sfaturile duhovnicilor

Pentru crestini, perioada Postului Pastelui este una speciala din punct de vedere spiritual.

Crestinii care tin Postul Pastelui, care se mai numeste Postul Mare, pentru ca este cel mai lung din an – tine 40 de zile, traiesc in aceasta perioada in rugaciune si isi infraneaza poftele de toate felurile.

Conform portalului altarulcredintei.md, credinciosii trebuie sa respecte cateva reguli importante in Postul Pastelui:

1.Bucurati-va de aceasta perioada de post. Este mare pericolul de a cadea in disperare: "Cum pot trai o perioada atat de lunga fara mancare buna, fara distractie?”, “Eu nu pot tine tot postul.

Nu pot participa la slujbe la biserica atat de lungi” Sfatul duhovnicilor: Dumnezeu nu are nevoie de stomacul si picioarele noastre, ci de inima noastra. El vede in noi dorinta de a-l sluji, si ne vede slabiciunile. Asa ca amintiti-va permanent de Iisus si de Dumnezeu si veti gasi bucurie in post.

2. Rugati-va neincetat! In perioada Postului Pastelui ar trebui sa acordam mai multa atentie si mai mult timp decat o facem de obicei.

Rugaciunea sa devina arma de baza in lupta cu ispitele: foamea, disperarea, iritarea, nervii.

3. Rugaciunea în Biserica. Grijile privind familia, lipsa banilor, traficul aglomerat, problemele de la locul de munca ne ocupa mult timp. In ajutor spun dohovnicii, in aceasta perioada sunt bisericile, mai exact timpul petrecut in aceste lacasuri. Acestea ne-ar ajuta mult pentru stabilirea unei stari sufletesti complet diferite, linistite. Cel putin o data pe parcursul postului ar fi bine de participat la Liturghia Darurilor mai inainte sfintite- apropo, in unele biserici ea se face si seara.

4. Pocaiti-va. Pocainta este poate cel mai important lucru din Postul Pastelui. Daca nu intentionezi sa te caiesti de viata si de faptele tale, nu are nici un rost nici postirea, va fi doar o risipa de sanatate.

5. “Uita-te in farfuria ta!" "Vanitatea postirii" este periculoasa si merge la brat cu condamnarea. Cel de langa tine mananca de toate, in timp ce tu postesti? Nu e treaba ta.

Nu trebuie sa condamni sau sa te impaunezi cu faptul ca tu postesti. Aminteste-ti ca postul inseamna inainte de toate  pocainta.

Citeste continuarea pe StirileKanalD.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Gustul copilariei - Cornulete de post cu nuca

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies