Reguli pentru alegerea parfumului ideal

Reguli pentru alegerea parfumului ideal
Reguli pentru alegerea parfumului ideal

Privind gama variata de arome, de multe ori misiunea de a alege un parfum potrivit este tot mai grea. Parfumul trebuie ales special pentru aroma si miros si nu pentru frumusetea sticlei sau doar pentru ca a mai aparut unul nou. Un parfum isi stabileste mirosul in functie de pH-ul pielii, dar si de mirosul natural, unic al fiecarei persoane. Tocmai din acest motiv vei intalni acelasi parfum la mai multe persoane, dar cu un miros diferit.

Reguli importante pentru alegerea parfumului

In primul rand, alege o aroma. Orice parfum este alcatuit din note diferite, iar notele, la randul lor, sunt formate din 3 straturi: nota de baza, mijloc si varf. Toate aceste note formeaza mirosul specific fiecarui parfum. Aromele pot fi florale, citrice, exotice, iar alegerea parfumului potrivit trebuie sa tina cont de notele de baza pe care le contine.

 

Concentratie. Si aici parfumurile se impart pe niveluri si pot avea 4 niveluri de concentratie. Nivelul cel mai mare de concentratie poarta denumirea de parfum, urmatorul nivel de concentratie este apa de parfum, al treilea nivel este apa de toaleta, iar cel mai mic nivel de concentratie poarta denumirea de apa de colonie.

 

Testeaza-l. Orice parfum, inainte de a-l achizitiona, trebuie testat. Cel mai bine ii vei simti aroma daca il testezi direct pe piele, acolo fiind locul in care iti vei da seama daca parfumul isi poate modicia mai mult sau mai putin aroma. Aplica parfum pe incheietura si asteapta cateva secunde pentru a vedea daca mirosul se accentueaza sau se diminueaza.

Este important sa iti neutralizezi si mirosul. Dupa trei mirosuri diferite, simtul olfactiv nu mai diferentiaza in aceeasi masura aroma, iar asta inseamna ca nu vei mai constientiza adevaratul miros. Ia o pauza si intre timp miroase ceva neutru, cum ar fi un servetel, dupa care poti descoperi si alte arome. Nu parfuma hainele deoarece nu prin mirosul de pe haine iti vei da seama de calitatea unui produs. Mai mult decat atat, hainele se pot decolora sau pata, daca intra in contact cu parfumul.

 

Alege-l in functie de varsta. Oricat de mult ti-ar placea aroma unui parfum, specialistii recomanda sa folosesti acelasi produs intre 5 si 10 ani. La o decada noua de varsta este ideal sa schimbi si linia aromelor. Mai mult de atat, daca un parfum este purtat o perioada lunga de timp, purtatorul se obisnuieste cu mirosul si nu il va mai aprecia in aceeasi masura.

 

Calitate. Sunt o multime de oferte cu parfumuri la preturi mici. Ei bine, nu intotdeauna parfumurile sunt si calitative. Cauta intotdeauna parfumuri originale comercializate de producatori specializati, respectiv magazine de specialitate. Parfumurile originale isi pastreaza aroma ore in sir, in timp ce parfumurile nepotrivite isi vor pierde mirosul in scurt timp de la pulverizare.

 

Dupa ce ai ales aroma sau aromele potrivite pentru parfum este indicat sa te gandesti si unde vei pastra sticlutele. Orice sticluta trebuie pastrata in conditii potrivite, la rece si nu in baie acolo unde exista aproape in permanenta umezeaza. De asemenea,  nici in lumina puternica a soarelui deoarece isi poate pierde din concentratie.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Esti gravidă şi pleci cu maşina în vacanţă? Ela Crăciun îţi spune de ce să ţii cont!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies