Relația dintre părinți și educatori. Cum poate fi afectată dezvoltarea copilului

Relația dintre părinți și educatori. Cum poate fi afectată dezvoltarea copilului
Relația dintre părinți și educatori

Relația dintre părinți și educatori este foarte importantă, pentru ca cel mic să trăiască într-un mediu cât mai potrivit pentru dezvoltarea sa. Află din rândurile de mai jos cum poate fi afectată dezvoltarea copilului!

Dan Prediger, fondator grădiniță, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre relația dintre părinți și educatori.

Cum poate fi afectată dezvoltarea copilului

Pentru ca dezvoltarea copiilor să nu fie afectată, este importantă starea emoțională a educatorului în momentul în care ajunge la grădiniță. Dacă educatorul emoțional este echilibrat, se simte bine și este vesel, copilul se va simți, de asemenea, bine și vesel.

Însă, dacă educatorul este nefericit și a întâmpinat probleme acasă sau cu angajatorul, colegii sau părinții, din momentul acela nu mai este echilibrat, iar copilul va simți. De asemenea, acest lucru se întâmplă și acasă deoarece copilul simte când părintele său este supărat. Astfel, acesta nu se va mai simți confortabil și nu va mai fi atât de dispus să comunice cu părintele sau să povestească anumite lucruri.

“Contează foarte mult starea emoțională pe care o are educatorul. În momentul în care educatorul emoțional este echilibrat, se simte bine, este vesel, și copilul se simte bine și este vesel. În momentul în care educatorul este trist, are probleme acasă sau are probleme cu angajatorul, cu colegii, cu părinții, din momentul ăla emoțional nu mai este echilibrat și copilul simte. Este la fel cum se întâmplă și acasă, copilul te simte când ești supărat, când vii de la serviciu acasă și ești supărat el te simte și nu se mai simte confortabil, îl vezi că plânge

din absolut orice, nu mai este atât de dispus să vorbească cu tine, să îți povestească anumite lucruri, pur și simplu nu este relaxat.”, a precizat specialistul.

Citește și: Cum îi ajutăm pe cei mici să construiască relații cu ceilalți

Relația dintre părinți și educatori[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Din acest motiv, este foarte important ca cel mic să stea într-un mediu cât mai vesel, cu un educator înțelegător și fericit, și cu colegi care să nu cauzeze probleme. Atunci când vine vorba de relația dintre părinți și educatori, este ideal ca atunci când apar neînțelegeri, să existe o persoană în grădiniță care să preia feedback-urile negative și să le analizeze pentru a constata dacă există într-adevăr probleme.

Dacă părintele transmite mesajul de nemulțumire direct educatorului, moralul acestuia ar scădea foarte mult. De cele mai multe ori, poveștile spuse de copii  acasă sunt exagerate, poate chiar văzute la alți copii și preluate, iar uneori pot fi invenții cap-coadă. Astfel, părintele care este emoțional și subiectiv, ar veni să discute cu educatorul căruia i-ar scădea moralul rapid. Din acest motiv, este necesar să existe o persoană care să preia toate feedback-urile negative din partea părinților, deoarece este important ca un educator să fie fericit la locul de muncă, pentru a le oferi și copiilor o energie pozitivă.

“Este foarte importantă relația cu părinții. Eu i-am sfătuit să îi interzică părintelui să transmită feedback-ul negativ direct educatorului, pentru că în momentul în care transmite, moralul educatorului se duce foarte jos. Din experiența noastră, 90% din poveștile spuse de copii acasă sunt exagerări, și de cele mai multe ori sunt invenții cap-coadă. Părintele emoțional, subiectiv, vine și discută cu educatorul iar acestuia îi scade moralul.

Și atunci, noi ce am făcut? Am stabilit că există niște persoane în grădinița care să preia feedback-ul negativ.”, a menționat acesta.

Citește și: Cum îi convingem pe copii să mănânce mai multe legume

Relația dintre părinți și educatori[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De asemenea, este recomandat ca părintele și educatorul să se vadă zilnic, dacă este posibil. Cei doi pot discuta despre feedback-uri, pentru ca părintele să se relaxeze. Stările părintelui influențează foarte mult stările celui mic, iar dacă părintele obișnuiește să aibă diverse gânduri și emoții, acesta le transmite copilului. Din această cauză, cel mic poate deveni speriat sau stresat să meargă la grădiniță.

“În fiecare zi, pentru că educatorul este cel care predă copilul părintelui, și dimineața și seara. Ținem foarte mult la partea asta de feedback și la discuții cu părintele, pentru că numai așa îl poți relaxa. Părinte relaxat, copil relaxat. Părintele care are tot felul de gânduri și emoții, le transmite copilului, și copilul este speriat, stresat să vină la grădiniță.”, a mai spus el.

Relația dintre părinți și educatori[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum îi convingem pe copii să mănânce mai multe legume

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies