Relațiile de durată au la bază două trăsături. Care sunt acestea

Relațiile de durată au la bază două trăsături. Care sunt acestea
Relațiile de durată au la bază două trăsături. Care sunt acestea

Cu cat evolueaza societatea mai mult, cu atat tot mai multe casatorii sunt sortite esecului si se ajunge la divort.

Relațiile de durată au la bază 2 trăsături. Care sunt acestea? Cu cat evolueaza societatea mai mult, cu atat tot mai multe casatorii sunt sortite esecului si se ajunge la divort. Toata lumea cauta secretul unei relatii fericite si de lunga durata.

Psihologul John Gottman a cautat acest secret in anii 1970 printr-un studiu social in urma caruia a studiat cuplurile timp de 4 decenii. Gottman si partenerul sau, Robert Levenson, au adus cupluri proaspat casatorite in laboratorul lor si le-au conectat la electrozi.

Cuplurile au raspuns apoi la intrebari despre relatia lor, cum s-au intalnit, ce conflicte au avut si ce amintiri pozitive. Electrozii masurau in acest timp fluxul sangvin al subiectilor, ritmul cardiac si cantitatea de transpiratie pe care o produceau. Cuplurile au fost trimise acasa apoi si studiate timp de 6 ani, pentru a vedea daca sunt inca impreuna.

Maestri versus catastrofe

Din analizele efectuate, Gottman a impartit cuplurile in 2 categorii, respectiv maestrii, cei fericiti si impliniti si dupa 6 ani si catastrofele, cuplurile carefie se despartisera, fie erau impreuna, dar nemultumiti de casniciile lor.

S-a dovedit astfel ca partenerii predispusi sa aiba o relatie de lunga durata erau cei care erau amabili si generosi unul fata de celalalt. Cuplurile care au divortat dupa ceau fost urmarite timp de 6 ani isi satisfaceau 33% din timp cererile, nevoile, iar cuplurilecare erau inca impreuna 87% din timp. Acest lucru demonstreaza ca maestrii isi satisfaceau nevoile reciproc, asigurand astfel o relatiecare dureaza mult. Conform studiului, maestrii au obiceiul de a cauta lucruri pecare le pot aprecia si pentru care pot fi recunoscatori.
Acestia scaneaza partenerul pentru ceea ce face corect, il respecta si exprima apreciere sau il scaneaza pentru ceea ce face gresit si il critica.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Relațiile de durată au la bază 2 trăsături. Care sunt acestea?
Relațiile de durată au la bază 2 trăsături. Care sunt acestea?[Sursa foto: PixaBay]

Este nevoie de bunatate si apreciere

Citeste si: TOTUL despre mariaj: Teama de mariaj si tipuri de căsătorie

Bunatatea si aprecierea se aplica chiar si atunci cand cuplurile se cearta, dar acesta este un moment in care este nevoie de bunatate si generozitate, astfel incat o relatie sa prospere. Cuplurile pot sa isi exprime generozitatea si bunatatea in mai multe moduri pe parcursul relatiei, cat timp isi satisfac nevoile reciproc.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies