Relaxare 15 iunie: Anunt oficial. Ce se schimba din data de 15 iunie: ce avem si ce nu avem voie sa facem

Relaxare 15 iunie: Anunt oficial. Ce se schimba din data de 15 iunie: ce avem si ce nu avem voie sa facem
Relaxare 15 iunie: Anunt oficial. Ce se schimba din data de 15 iunie: ce avem si ce nu avem voie sa facem

Relaxare 15 iunie: premierul Ludovic Orban a anuntat noi masuri de relaxare care vor intra in vigoare incepand cu data de 15 iunie.

Astfel, vor fi redeschise Loteria Romana, casele de pariuri si jocurile de noroc, daca acestea prezinta un risc epidemiologic scazut. Anuntul a fost facut de primul ministru la inceputul sedintei de Guvern.

"Se permite reluarea activitaților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezinta un risc epidemiologic relativ scazut", a anunțat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Anuntul lui Raed Arafat. Ce se intampla cu romanii care se intorc din strainatate

Relaxare 15 iunie: ce locatii raman inchise

Data de 15 iunie nu va veni insa cu o relaxare completa. Vor ramane inchise salile de jocuri din mall-uri, cinematografele, restaurantele si locurile de joaca din spatiile inchise.

In schimb piscinele exterioare vor fi redeschise iar activitatea fizica va fi permisa in grupuri de 6 persoane si nu 3, cum era pana acum.

Nu il ultimul rand, gradinitele vor fi redeschise iar activitatile de tip after school vor fi reluate.

Relaxare 15 iunie: ce se intampla cu romanii care se intorc din strainatate

Masurile de relaxare din 15 iunie vizeaza si cele 14 zile de autoizolare impuse pana in prezent pentru cei care se intorc din strainatate in Romania.

Astfel, potrivit lui Ludovic Orban, cei care se intorc din Bulgaria, Grecia sau Austria sau orice alta tara care are un numar mic de cazuri nu vor mai fi nevoiti sa stea in autoizolare.

Singura conditie este ca respectivele persoane sa nu fi stat mai mult de 14 zile in tara respectiva. De asemenea, traficul aerian cu aceste tari va fi reluat.

"Daca sunt români care se duc intr-un sejur de șapte zile in aceste țari, ei nu vor mai trebui sa stea in izolare la intoarcere", a explicat Ludovic Orban.

Citeste si: Anunt de ultima ora! Pana cand suntem obligati sa purtam MASCA!

Relaxare 15 iunie: se prelungeste starea de alerta?

In cazul sedintei de guvern de joi seara nu a fost luata nicio decizie oficiala referitoare la starea de alerta. O directie in acest sens urmeaza sa fie comunicata in cursul saptamanii viitoare, a precizat premierul Ludovic Orban.

Actuala stare de alerta instituita pe teritoriul Romaniei expira in data de 16 iunie.

Relaxare 15 iunie: textul integral al hotararii adoptate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

HOTĂRÂRE NR 28 din 11.06.2020 privind propunerea unor masuri de relaxare necesare in contextul epidemiologic actual, aplicabile incepând cu data de 15.06.2020

Luând in considerare contextul epidemiologic actual, caracterizat de o scadere a incidentei numarului de cazuri confirmate pe teritoriul national, respectiv de o mentinere relativ constanta, la o valoare aproximativa de 2%, a indicelui de confirmare, calculat prin raportarea numarului de teste pozitive la numarul total de teste efectuate,

in conditiile in care stocurile de materiale si echipamente medicale sunt suficiente pentru asigurarea capacitatii de gestionare a cazurilor confirmate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale si a sistemului sanitar,

având in vedere necesitatea de creare a conditiilor socio-economice necesare relansarii graduale a economiei nationale, concomitent cu mentinerea unui nivel de alerta adecvat la nivelul componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta,

in conformitate cu prevederile art.

4 alin. (1) lit. c) si d) si art. 8' din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. I) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 2 si art. 4 din Hotarârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, functionarea si componenta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta,

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 Se excepteaza de la masura de carantinare/izolare persoanele sosite din tarile stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul National de Sanatate Publica, aprobate prin hotarâre a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

(2) Persoanele care vin in România din tarile care fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare prevazuta la alin. (1), dar care, inaintea plecarii din tara respectiva, nu au stat cel putin 14 zile pe teritoriul acesteia intra in carantina/izolare la locuinta/ locatia declarata, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii, dupa caz.

Citeste si: Raed Arafat, despre pandemie și prelungirea stării de alertă: „Comitem o greșeală majoră”

(3) Persoanele care fie au plecat din România si petrec o perioada mai scurta de 14 zile in alta tara exceptata de la masura carantinarii/izolarii, fie au petrecut o perioada de cel putin 14 zile cumulativ in tari exceptate de masura carantinarii/izolarii nu intra in carantina/izolare la intrarea in România.

Art.2 Se excepteaza de la masura izolarii/carantinarii persoanele care intra in România pentru prestarea de activitati medicale.

Art.3 Se mareste la 6 numarul de persoane care nu locuiesc impreuna si care pot participa la activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, respectiv ciclism, drumetii, alergare, canotaj, alpinism, vânatoare, pescuit si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii, dupa caz, cu ministrul tineretului si sportului, ministrul mediului, apelor si padurilor sau ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Art.4 (1) Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

(2) Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane.

Art.5 Se mareste la 6 numarul de persoane care nu apartin aceleiasi familii si pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Se pot relua zborurile catre si din tarile pentru care persoanele care sosesc in România sunt exceptate de la masura de carantina/ izolare, stabilite de Institutul National de Sanatate Publica si aprobate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Art.7 (1) Se reiau activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici.

(2) În interiorul centrelor comerciale prevazute la alin. (1), nu se permite:

a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante minime de 2 metri intre mese si cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii la o masa.

b) exploatarea locurilor de joaca, a salilor de jocuri si a cinematografelor.

Art.8 Se instituie obligatia operatorilor economici care desfasoara activitati de jocuri de noroc, ingrijire personala, primire turistica cu functiuni de cazare, precum si activitati de lucru in birouri cu spatii comune in sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri si al ministrului sanatatii.

Art.9 Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a strandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau salilor de sport/fitness, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului si sportului si al ministrului sanatatii, in baza caruia isi pot desfasura activitatile.

Art.10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de tratament balnear, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

Art.11 Se permite desfasurarea activitatilor in crese, gradinite si after-school pe perioada vacantei de vara, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului educatiei si cercetarii, al ministrului sanatatii si al ministrului muncii si protectiei sociale.

Art.12 Prezenta hotarâre se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies