Remedii eficiente care combat astenia de primavara. Iata de ce trebuie sa tii cont!

Remedii eficiente care combat astenia de primavara. Iata de ce trebuie sa tii cont!
Remedii eficiente care combat astenia de primavara. Iata de ce trebuie sa tii cont!

Primavara este cel mai minunat anotimp din punctul meu de vedere. Abia astept sa vina caldura, sa nu mai port 100 de cojoace, sa aud pasarile cantand, sa vad mult verde iar cerul albastru sa leneaveasca peste noi, limpede si senin.

Din pacate unele persoane sunt afectate de trecerea de la “hibernare”,  la anotimpul veseliei in care natura se trezeste din somn si asta datorita asteniei de primavara.

Ce este astenia de primavara?

In primul rand, trebuie sa stim ca astenia nu este o boala propriu-zisa, ci un simptom, o tulburare, o stare de slabiciune, de disconfort fizic si psihic, care apare o data cu inceputul primaverii.

In aceasta perioada, organismul nostru trebuie sa faca fata nu doar schimbarilor de temperatura si luminozitatii crescute, dar este nevoit sa se adpateze unui nou stil de viata. Pentru aceasta, el are nevoie de resurse energetice.

Lumina soarelui este un factor protector pentru psihic, dar pe de alta parte si modificarile metabolice au consecinte asupra sistemului nervos. „Anumiti oameni reactioneaza paradoxal la cresterea cantitatii de lumina.

Ei pot sa interpreteze gresit efortul de adaptare depus de organism. Iar pentru ca schimbarea ii dezechilibreaza, pot deveni mai iritabili, mai anxiosi, chiar daca schimbarea in sine este benefica”, explica Lena Rusti, psiholog psihoterapeut la Clinica Mentarex Consult din Bucuresti.

In aceste conditii, daca organismul nostru se confrunta cu un deficit de vitamine si minerale, cauzat de alimentele nesanatoase consumate, in general, in timpul iernii, atunci sunt sanse mari sa fim victime ale asteniei.

De ce? Pentru ca lipsa de vitalitate cauzata de carentele alimentare reprezinta unul dintre factorii care favorizeaza instalarea asteniei de primavara.
Pe langa aportul insuficient de vitamine si minerale, alte cauze alte asteniei sunt lipsa exercitiilor fizice si bolile de sezon, cum ar fi gripa.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro


Cum stim daca s-a instalat astenia de primavara?

Exista mai multe simptome care indica o posibila astenie.

Iata care sunt cele mai frecvente dintre ele:
- Stari de continua oboseala si somnolenta
-Lipsa de energie
- Pasivitate si putere de concentrare redusa
- Disconfort, iritabilitate si anxietate
- Cefalee si palpitatii
- Lipsa tonusului si scaderea formei fizice
- Sentimentul de vinovatie
- Scaderea sau cresterea poftei de mancare si, implicit, probleme de greutate
- Buimaceala si nevoia de a plange etc.

Ce e de facut?

Sa ai o alimentatie corecta, sa faci sport si sa te odihnesti!

1. Alimentatia

In aceasta perioada, este bine sa consumam cat mai multe legume proaspete. Ele sunt bogate in vitamine si cresc rezistenta organismului.
Intotdeauna mama m-a sfatuit sa manac legume si fructe specifice fiecarui anotimp in parte, toate avand un rol foarte important in mentinerea sanatatii si echilibrului nostru.

Este important sa le consumam la timp caci multe dintre ele apar doar o data pe an iar organismul tanjeste dupa ele!

Verdeturile de sezon sunt excelente mai ales pentru persoanele care sufera de anemie. Se pot consuma verdeturi de toate felurile si formele (stevie, spanac, urzici, leurda, salata verde, ceapa verde, patrunjel, marar, laptuca, rosiile, castravetii etc.) in salate (recomandabil, pentru ca proaspete sunt pline de vitamine si minerale), in mancaruri sau in smoothie-uri..

Citeste continuarea articolului pe blackwhitestyle.ro.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies