Remedii naturale pentru nas infundat. Incearca-le si tu!

Remedii naturale pentru nas infundat. Incearca-le si tu!
Remedii naturale pentru nas infundat. Incearca-le si tu!

Congestia nazala poate fi extrem de suparatoare, intrucat afecteaza vorbirea, capacitatea de concentrare, dar si calitatea somnului. In multe cazuri, problema poate fi combatuta simplu si usor cu ajutorul solutiilor naturale.

Senzatia de nas infundat apare pe fondul inflamatiei mucoasei foselor nazale, provocate fie de vreun alergen si atunci ne confrutam cu o rinita alergica, fie de vreun virus. In acest din urma caz, avem de-a face cu o simpla raceala sau cu o gripa. In anumite situatii, mai grave, poate fi vorba chiar de infectii bacteriene ale membranei mucoase care captuseste atat interiorul foselor nazale, cat si sinusurile. Atunci diagnosticul este de sinuzita, care trebuie tratata cu toata seriozitatea, consultul unui medic ORL nefiind doar indicat, ci obligatoriu.

Si aerul prea uscat poate determina infundarea nasului.

Solutiile saline sunt de mare folos. Daca n-ai in casa ser fiziologic sau spray cu apa de mare, iti poti prepara chiar tu „leacul” prin amestecarea intr-o cana cu apa fiarta a 1/3 lingurita de sare de masa, preferabil de mare, cu putin bicarbonat de sodiu. Umple apoi o seringa cu solutia rezultata. Astupa o nara cu un deget, lasa capul pe spate si introdu solutia in cealalta nara in timp ce inspiri.
Sufla incet nasul, apoi repeta operatiunea cu a doua nara. De asemenea, poti utiliza un dispozitiv numit neti, folosit in medicina ayurvedica, care arata ca o mica stropitoare cu gat ingust. Solutia salina se introduce pe o nara, tinand capul usor inclinat, iar lichidul va iesi pe cealalta, curatand mucozitatile. Dupa eliminarea lichidului, se sufla nasul cu blandete intr-o batista. La fel se procedeaza si cu cealalta nara.

Sucul de varza alba proaspata turnat in nas in fiecare seara poate da rezultate satisfacatoare.


Sucul de ceapa stors prin tifon se dilueaza cu apa 1:1 si se picura in nas ori de cate ori simti nevoia. Noaptea, pune langa pat, pe noptiera o ceapa taiata in doua sau felii.

Zeama de lamaie este un antiinflamator si un dezinfectant recunoscut. Prin turnarea unei picaturi in fiecare nara, ea poate ajuta la eliberarea sinusurilor.

Inhalatiile se pot prepara cu ajutorul esentelor extrase din catina, brad, menta sau sunatoare.
Deosebit de eficiente sunt cele cu uleiurile esentiale din arobore de ceai si de eucalipt. Acest tratament este idicat sa se faca seara, inainte de culcare, pentru ca nasul sa nu fie expus prafului sau agentilor microbieni din aer. Repeta zilnic procedura, pana cand vei scapa de problema.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro


Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies