Remedii pentru durerile cauzate de mersul pe tocuri

remedii pentru dureri tocuri
Remedii pentru durerile cauzate de mersul pe tocuri

Tocurile reprezintă un element ce le conferă o feminitate absolută doamnelor. De-a lungul timpului, au apărut pantofi cu diverse forme și înălțime ale tocurilor. Indiferent de acestea, acest stil de încălțăminte este preferat de o mulțime de femei.

Chiar dacă o pereche de pantofi cu toc te va face să arăți splendid, există un mare dezavantaj, care devine o mare problemă pentru femei, și anume durerile provocate de acești pantofi.

În cadrul unei emisiuni, fizioterapeutul Alexandru Ilie a explicat ce trebuie să facem pentru a diminua durerile pe care le simțim după o zi în care am purtat pantofi cu toc.

Ce se întâmplă după ce purtăm pantofi cu toc

ce sa fac sa nu ma doara picioarele de la tocuri
Ce să fac să nu mă doară picioarele de la tocuri[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 4 trucuri pentru încălțămintea de piele care miroase urât

Indiferent că vorbim de tocuri mai înalte sau de o înălțime medie, după o zi în care am stat toată ziua pe tocuri, simțim dureri la nivelul picioarelor. Acest disconfort este cu atât mai mare, cu cât stăm în picioare sau dansăm în timp ce purtăm pantofi cu toc.

Din fericire, există soluții pentru a diminua aceste dureri, fără să renunțăm la minunații pantofi cu toc. Specialistul a explicat cum ne afectează purtarea tocurilor pe termen îndelungat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Avem o presiune foarte mare pe care o simțim în tendonul rotulian și care la un moment dat poate determina o durere în timp.

Cea mai mare durere pe care o simți este la gambe.”, a declarat fizioterapeutul.

Soluții pentru diminuarea durerilor provocate de pantofii cu toc

dureri cauzate de pantofi
Cum diminuăm durerile cauzate de pantofii cu toc[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă o pereche de teneși este mult mai comodă, nimic nu se compară cu o ținută fabuloasă, completată cu o pereche de stiletto. Pentru a fii capabile să purtăm astfel de pantofi și să nu suferim apoi, este nevoie de câteva exerciții, dar și de masa.

Fizioterapeutul recomandă ca după o zi pe tocuri, să apelăm la un masaj, ușor și rapid de făcut. Tot ce avem nevoie este un sucitor de bucătărie, iar cu ajutorul acestuia, cu mișcări circulare, vom masa gambele, în timp ce stăm jos.

„Este prima formă prin care poți să îți detensionezi musculatura după o petrecere a doua zi. Faci treaba asta 2-3 minute, o să simți că lucrurile duc mult în normalitate.

Este primul lucru pe care îl poți face cu succes, pentru a putea să îți elimini tensiunea care se acumulează în gambe. Poți să apelezi și la cizmele de compresie.”, a precizat Alexandru Ilie.

Mișcarea este cea care ne va face aproape întotdeauna să ne simțim bine. De aceea, este esențial să apelăm la câteva exerciții fizice, pentru detensionarea musculaturii, după ce am mers toată ziua pe tocuri.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Un alt exercițiu pe care îl recomand este cel de stretching activ pe scări. Te ridici puțin pe vârfuri și ușor faci o coborâre, fără să atingi scara. Se alungește întreaga lojă posterioară și se reorganizează într-o manieră total diferită. O formă de avansați este când faci cu un singur picior. 10 minute, nu durează mai mult, dacă îți dezvolți acest obicei și cu masajul cu instrumentul pe care toate doamnele îl au în casă.”

, a declarat specialistul.

Cât de importanți sunt pantofii pe care îi porți

trucuri pentru a purta pantofi cu toc
Trucuri pentru a purta pantofi cu toc fără dureri[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum purtăm blugii skinny în 2023?

Atunci când vorbim de încălțăminte, este primordial să avem în garderobă pantofi calitativi. În special când vorbim de pantofi cu toc, calapodul este extrem de important, pentru a te simți cât mai confortabil atunci când îi porți. De aceea, este recomandat să investim în pantofi buni, deoarece calitatea este mai importantă decât cantitatea. Orice femeie are nevoie în garderobă de câteva perechi de pantofi stiletto, în culori simple, precum negru, bej, maro sau alb, pentru a le combina cu ușurință în cât mai multe ținute. De asemenea, o pereche de pantofi calitativi te va ajuta să te simți mai bine atunci când mergi și se vor păstra mai mult timp în garderoba ta.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care este rolul apei în alimentație?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies