Cum se prepară acest ceai.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să trateze diferitele afecțiuni cu care se confruntau cu lucrurile din jurul lor. Plante din natură sau frunze ale unor copaci îi ajutau pe aceștia să se facă bine, iar remediile au fost transmise din generație în generație, până în vremurile noastre.
De mii de ani, oamenii cultivă măslini, pe care îi folosesc în medicamente, dar și pentru a consuma uleiul de măsline sau măslinele, verzi sau negre.
Potrivit specialiștilor, frunzele de măsline au proprietăți de vindecare incredibile. În urma unor studii, frunzele de măslin pot vindeca gonoreea, pneumonia, gripa, tuberculoza, herpesul, meningita, hepatita B, dar și alte boli grave. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin oleuropeină, un polifenol extrem de benefic pentru organismul uman.
Citeste si: Preparatul făcut în casă care te scapă în doar 6 ore de tuse! Ai nevoie de 4 ingrediente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Secretul rușilor pentru o sănătate de fier, în sezonul rece! Ce consumă la prima oră
Citeste si: Cât de sănătos este superalimentul matcha? Nutriționistul lui Al Pacino dezvăluie ce e bun și ce e rău!
Acest polifenol ajută la diminuarea colesterolului rău și a tensiunii arteriale și poate oferi protecție împotriva declinului cognitiv.
Încă din Egiptul Antic, frunzele de măslin erau nelipsite din tratamente. Potrivit specialiștilor, activitatea antioxidantă a frunzelor de măslin este mai mare ca cea a ceaiului verde, așa că, pe lângă tratamentul convențional, dat de medic, ar trebui consultat specialistul în legătură cu consumul unui ceai din frunze de măslin.
Iată cum se prepară acest ceai
Ai nevoie de:
15 – 20 frunze uscate de măslin
300 de mililitri de apă fiartă.
Cele mai bune frunze de măslin sunt cele culese primăvara, care se pot lăsa în aer liber la uscat. Odată ce sunt uscate, se pun într-un borcan de sticlă și se lasă într-un loc răcoros. Le poți procura și de la farmaciile naturiste.
Se adaugă apă la fiert, apoi se pun frunzele în apa care fierbe și se lasă să fiarbă împreună timp de aproximativ 10 minute.