Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni

Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni
Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni

Cum se prepară acest ceai.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să trateze diferitele afecțiuni cu care se confruntau cu lucrurile din jurul lor. Plante din natură sau frunze ale unor copaci îi ajutau pe aceștia să se facă bine, iar remediile au fost transmise din generație în generație, până în vremurile noastre.

De mii de ani, oamenii cultivă măslini, pe care îi folosesc în medicamente, dar și pentru a consuma uleiul de măsline sau măslinele, verzi sau negre.

Puțină lume știe, însă, cât de benefice sunt frunzele de măslin.

Potrivit specialiștilor, frunzele de măsline au proprietăți de vindecare incredibile. În urma unor studii, frunzele de măslin pot vindeca gonoreea, pneumonia, gripa, tuberculoza, herpesul, meningita, hepatita B, dar și alte boli grave. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin oleuropeină, un polifenol extrem de benefic pentru organismul uman.

Citeste si: Preparatul făcut în casă care te scapă în doar 6 ore de tuse! Ai nevoie de 4 ingrediente

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Secretul rușilor pentru o sănătate de fier, în sezonul rece! Ce consumă la prima oră

Citeste si: Cât de sănătos este superalimentul matcha? Nutriționistul lui Al Pacino dezvăluie ce e bun și ce e rău!

Acest polifenol ajută la diminuarea colesterolului rău și a tensiunii arteriale și poate oferi protecție împotriva declinului cognitiv.


Încă din Egiptul Antic, frunzele de măslin erau nelipsite din tratamente. Potrivit specialiștilor, activitatea antioxidantă a frunzelor de măslin este mai mare ca cea a ceaiului verde, așa că, pe lângă tratamentul convențional, dat de medic, ar trebui consultat specialistul în legătură cu consumul unui ceai din frunze de măslin.

Iată cum se prepară acest ceai

Ai nevoie de:

15 – 20 frunze uscate de măslin
300 de mililitri de apă fiartă.


Cele mai bune frunze de măslin sunt cele culese primăvara, care se pot lăsa în aer liber la uscat. Odată ce sunt uscate, se pun într-un borcan de sticlă și se lasă într-un loc răcoros. Le poți procura și de la farmaciile naturiste.

Se adaugă apă la fiert, apoi se pun frunzele în apa care fierbe și se lasă să fiarbă împreună timp de aproximativ 10 minute.

Se strecoară ceaiul și se lasă să se răcească timp de 15 minute. Adaugă lămâie și miere pe gustul tău și consumă-l imediat. După câteva zile de consum zilnic al acestui ceai, vei observa că te vei simți mult mai bine.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Secretul rușilor pentru o sănătate de fier, în sezonul rece! Ce consumă la prima oră

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies