De ce ar trebui să pui un dop de vin în frigider. Trucul genial pentru gospodinele iscusite

De ce ar trebui să pui un dop de vin în frigider. Trucul genial pentru gospodinele iscusite
De ce ar trebui să pui un dop de vin în frigider. Trucul genial pentru gospodinele iscusite

Dacă ai deschis o sticlă de vin și nu vrei să o consumi complet, este recomandat să închizi sticla cu dopul de plută și să pui în frigider. Dar dacă nu reușești să îl atașezi este important să nu îl arunci.

 Acesta poate fi de mare ajutor în gospodărie, în special în bucătărie, pentru diverse activități de curățenie.

Citește și: Ce să faci sa nu se mai lipească clătitele. Care este ingredientul pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie!

De ce să pui un dop de vin în frigider

Există mulț i oameni care nu sunt pasionați de sarcinile casnice, dar acestea sunt indispensabile pentru a menține casa curată și bine organizată. Una dintre aceste sarcini este curățarea frigiderului, un aparat esențial în care se păstrează alimentele pe care le consumăm, astfel că trebuie să fie curat și în stare perfectă de funcționare.

Este destul de obișnuit să uităm să scoatem alimentele și băuturile din frigider pentru prea mult timp, ceea ce poate duce la apariția unor mirosuri neplăcute.

Pe lângă asta, scurgerile, petele și umiditatea pot crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Pentru a preveni aceste situații, este important să cureți frigiderul în mod regulat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un frigider proaspăt și curat, fără prea mult efort

Dedicarea timpului necesar pentru a curăța frigiderul în mod regulat poate fi o provocare pentru mulți dintre noi.

Cu toate acestea, există câteva trucuri care te pot ajuta să faci acest proces mai ușor și mai eficient, astfel economisind timp prețios.

Dopurile de plută de la sticlele de vin pot fi de mare ajutor în eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider. În loc să le arunci, poți utiliza aceste dopuri pentru a absorbi mirosurile neplăcute și a menține o atmosferă proaspătă în frigider. În plus, pluta are proprietatea de a reține umezeala, ceea ce o face o alternativă economică și ecologică la odorizantele de aer și la produsele chimice. 

Renunță la bicarbonatul de sodiu!
Renunță la bicarbonatul de sodiu![Sursa foto: freepik]

Cum funcționează acest truc

Cu proprietățile sale poroase, pluta acționează ca un absorbant natural al mirosurilor și umezelii. Astfel, atunci când amplasați o bucată de plută în frigider, aceasta va captura mirosurile neplăcute, păstrând frigiderul într-o stare proaspătă și curată.

Pentru a beneficia de avantajele plutei în acest sens și pentru a obține rezultate remarcabile, tot ce trebuie să faci este să tai o bucată mică de pluță, de dimensiunea unui cub de gheață, și să o așezi într-un recipient deschis în interiorul frigiderului.

De asemenea, poți plasa o altă bucată de plută în partea inferioară a frigiderului pentru a preveni acumularea de umiditate și formarea mirosurilor neplăcute.

Renunță la bicarbonatul de sodiu!
Renunță la bicarbonatul de sodiu![Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci dacă pomii fructiferi nu mai dau roade? Trucul bunicilor pentru copacii din livadă



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cheesecake cu caramel. Alege să îi surprinzi pe cei mici!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies