Mihaela Bilic lanseaza o provocare de o luna de zile prin care putem slabi garantat. Iata la ce trebuie sa renunti!
"Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii. Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri.
Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratita”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta. Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie şnitel, chiftele sau peşte prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.Nu
conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate.
In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase.
Apoi, daca avem carne, peşte sau branza intr-o mancare savoarea e garantata. „Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriaşa daca eliminati uleiul de gatit. Si pe langa silueta, sanatatea voastra va avea de caştigat scapand de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator. Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate.
Veti slabi, va promit!", sustine Mihaela Bilic.
sursa
"Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii. Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita.
Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri.
Ce se intampla daca pui ulei in cafea. Efecte uimitoare!
Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratita”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta.
Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie şnitel, chiftele sau peşte prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate.
GENIAL! Ce se intampla daca adaugi ulei peste o cana cu sare!
In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste
la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase. Apoi, daca avem carne, peşte sau branza intr-o mancare savoarea e garantata. „Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriaşa daca eliminati uleiul de gatit. Si pe langa silueta, sanatatea voastra va avea de caştigat scapand de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.
Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!", sustine Mihaela Bilic.
sursa