Renunțăm la mască din luna martie? Radu Ciornei, anunț de ultimă oră!

renuntam la masca din luna martie
Renunțăm la mască din luna martie? Radu Ciornei, anunț de ultimă oră!

Imunologul Radu Ciorei a făcut declarațiile mult așteptate cu privire la măștile de protecție. Ce se întâmplă din luna martie.

Radu Ciorei a declarat că este foarte posibil ca din luna martie să nu mai fim obligați să purtăm masca de protecție în spațiile deschise. Dacă numărul de infectări va scădea în continuare, ca urmare a demarării campaniei de vaccinare, este foarte posibil ca masca să devină istorie.

Imunologul susține că este importantă purtarea măștii în spațiile închise, nefiind o necesitate în spațiu deschis, în momentul de față.

Acesta a adăugat că se va lua în considerare renunțarea definitivă la mască doar în momentul în care rata de vaccinare va ajunge la 50%.

Citeste si: Rareș Bogdan vorbește despre pașaportul anti-COVID-19: „E complicat și restrictiv..."

„Eu cred că trebuie să purtăm masca până când ajungem la un nivel de vaccinare de 50% din populație. Eu sunt adeptul respectării regulilor, dar cred că purtatul măștii în spații închise e mult mai important decât în spațiile deschise”, a declarat Radu Ciornei.

Se ridică restric țiile de sâmbătă, ora 00.00?

re redeschid scolile

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a făcut anunțul mult așteptat de toți românii.

Traian Berbeceanu a declarat că, până la finalul săptămânii, Comitetul pentru Situații de Urgență va lua o decizie clară în privința restricțiilor impuse de autorități în urma izbucnirii pandemiei de Coronavirus.

Citeste si: Cine se poate vaccina în etapa a II-a fără programare? Ce decizie s-a luat?

Deja se preconizează o posibilă decizie de relaxare a măsurilor sanitare în București, ca urmare a scăderii numărului de infectări înregistrate în ultima perioadă.

„Este îmbucurător faptul că azi am avut un indice de incidenţă de 2,96 la mie. Într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenţă, gradul de infectare şi în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, şi mâine şi poimâine  incidenţa va

fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit”, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu.

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Școlile se pot redeschide în plină pandemie! Cea mai așteptată veste de elevi și de profesori

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies