Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?

Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?
Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre procedura de renunțare la implantul mamar.

De-a lungul vieții, fiecare dintre noi apelează la numeroase „artificii”, astfel încât să ne simțim bine în corpul nostru. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, este posibil să realizăm că unele modificări pe care le-am făcut la nivelul corpului nostru nu mai corespund cu situația noastră actuală. Din fericire, însă, există proceduri specializate care ne permit revenirea la forma inițială.

Invitat în cadrul emisiunii „Follow us!”, difuzată pe Kanal D2, domnul doctor Alin Bortolini, chirurg estetician, a vorbit despre procedura de renunțare la implantul mamar.

Descoperă din rândurile următoare ce presupune recuperarea după operația de micșorare a sânilor, dar și cât costă operația de înlăturare a implanturilor mamare.

Cauze care duc la decizia de a înlătura implantul mamar

Citește și: Adelina Pestrițu, despre decizia de a renunța la implanturile mamare și problemele date de ele

Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?
Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?[Sursa foto: freepik]

Citește și: De la costuri la opțiuni. Factorii cheie care influentează prețul unui implant mamar!

Atunci când vorbim despre procedura de înlăturare a implantului mamar, este foarte important de precizat că, asemenea deciziei de a pune implant mamar, această decizie aparține fiecărei persoane în parte, și vine în urma mai multor situații. Astfel, putem să vorbim fie de situații estetice, despre momente în care ajungem să realizăm că implantul mamar este prea mare și nu se mai potrivește cu silueta noastră.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

De asemenea, putem să vorbim și despre situații medicale, în care din cauza durerilor de spate și a greutății implantului ajungem să avem probleme medicale, iar în acest caz cel mai indicat este să renunțăm la acesta.

„Evident că decizia aceasta aparține fiecărei paciente în parte și depinde foarte mult și de la ce plecăm.

Dacă vorbim de paciente care au sânii foarte mari, foarte grei, evident că optează spre reducție mamară, adică spre înlăturarea volumului și spre ridicare. Dacă, din contră, sunt paciente care nu au sâni absolut deloc dezvoltați sau sunt foarte micuți, mergem spre implantul mamar.

Într-adevăr, dacă sunt paciente care au de foarte mult timp implanturile mamare, au diverse probleme cu ele sau pur și simplu e o decizie individuală a pacientei, putem să și scoatem implantul, adică să facem operația de explantare .”, a precizat specialistul în domeniu.

Potrivit specialistului în domeniu, din ce în ce mai multe doamne și domnișoare, atât în țară, cât și în străinătate, ajung să apeleze la intervenția de înlăturare a implantului mamar, fiind un trend în creștere.

Ce presupune operația de înlăturare a implantului mamar?

Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?
Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?[Sursa foto: freepik]

După ce luăm decizia de a renunța la implanturile mamare, fie din motive estetice sau care țin de starea noastră de sănătate, este important să știm că această intervenție poate să fie făcută singură sau alături de o altă intervenție de reconstrucție a sânului.

Astfel, potrivit specialistului în domeniu, sunt persoane care după intervenția de înlăturare a implantului mamar nu mai au nevoie de o altă intervenție de reconstrucție a sânului, dar sunt și alte persoane care în urma înlăturării implantului se confruntă cu sâni lăsați și cu aspect inestetic, iar în acest caz este nevoie de încă o intervenție la nivelul acestora.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

 „ Depinde foarte mult de pacientă și de cât de multă glandă mai avem. De multe ori, într-adevăr, se întâmplă lucrul ăsta și trebuie grupată cu o intervenție de mastopexie în aceeași intervenție, adică se și ridică sânul cu operația de explantare, dar sunt și paciente norocoase la care scoatem implantul și la 6 luni – 1 an postoperatoriu, totul se aranjează foarte bine .”, a precizat specialistul în domeniu.

Cât costă o intervenție de înlăturare a implantului mamar?

Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?
Renunțarea la implantul mamar. Modă sau necesitate?[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important pentru doamnele sau domnișoarele care vor să își înlăture implantul mamar este cel financiar. Astfel, este important de precizat că o astfel de intervenție pornește de la suma de 6000 de euro, potrivit informațiilor oferite de către specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor. Cum să le preveniți?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies