Aceasta reteta iti va aminti cu siguranta de copilarie. Iata cum se face serbetul.
Ingrediente: 1 kg zahar tos, 250 ml cafea naturala fiarta bine si strecurata, 500 ml apa.
Mod de preparare: In 500 ml apa se toarna zaharul si se pune la fiert. Cand incepe a se lega, se adauga treptat cafeaua si se continua sa fiarba pana se leaga bine. Se face proba punand cateva picaturi de sirop in apa rece. Daca se strang formand un bob, este gata.
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se freaca cu ajutorul unui facalet pana isi schimba culoarea si se intareste. Se pastreaza in borcane legate cu celofan. Se serveste, traditional, ca in orient: o lingurita cu serbet intr-un pahar cu apa rece.
sursa
Ingrediente: 1 kg zahar tos, 250 ml cafea naturala fiarta bine si strecurata, 500 ml apa.
Mod de preparare: In 500 ml apa se toarna zaharul si se pune la fiert.
Cand incepe a se lega, se adauga treptat cafeaua si se continua sa fiarba pana se leaga bine. Se face proba punand cateva picaturi de sirop in apa rece. Daca se strang formand un bob, este gata. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se freaca cu ajutorul unui facalet pana isi schimba culoarea si se intareste. Se pastreaza in borcane legate cu celofan. Se serveste, traditional, ca in orient: o lingurita cu serbet intr-un pahar cu apa rece.
sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro