Aceasta este reteta clasica a strudelului cu mere bavarez, delicios si gata imediat!
Ingrediente
1 kg mere
1 lingurita de otet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurite Rom
50 g pesmet
1 plic de zahar vanilat
75 g unt topit margarina
3 lingurite esenta de lamaie
100g zahar
Prajitura Milionarilor- gata in 10 minute, fara coacere!!
Ingrediente pentru aluat
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
5 linguri de apa calduta
50 g de margarina sau unt
1 varf de cutit de sare
200 g faina de grau
25 min.
45 min. Timpul de gatire
Se pune faina intr-un bol. Adaugam sare, apa, o lingurita de otet si se adauga untul iar cu un mixer de mana se face aluatul pana devine neted.
Dupa preparare se lasa sa se odihneasca 30 min intr-un vas cald, uscat dupa ce a fost preparat in forma de minge si presarat cu putina faina si sare.
Prajitura cu mere si biscuiti, fara COACERE!
Umplere:
Merele se curata de coaja, scoatem semintele si le taiem in batoane subtiri. Intr-un castron le amestecam cu esenta de lamaie si romul. Aluatul il punem pe un prosop, il intindem la o dimensiune de 50X70cm si il stropim cu putin unt topit.
Apoi presaram pesmet, punem merele, stafidele, zaharul, zaharul vanilat si migdalelele. Umplutura poate fi pana la 3 cm dupa care rulam aluatul cu umplutura si il stoarcem putin la capete si il punem in tava pe o foaie de copt data cu unt.
Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute.
Se serveste si cald presarat cu zahar pudra. Pute adauga la servire frisca si inghetata de vanilie.
Reteta oferita de Restaurant Danke Bavaria.