Albă ca Zăpada este un desert delicios și răcoros, fiind pe placul celor care adoră aroma de lâmâie.
INGREDIENTE
- Pentru foi:
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 2 oua
- o lingurita de amoniac
- un praf de sare
- faina cat cuprinde (500-550 g)
- Pentru cremă:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- un pachet de unt (200 gr)
- coaja de la o lamaie
- 1 esenta de vanilie
- sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara)
- nuca de cocos pentru ornat
Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt
În primă fază, trebuie preparat aluatul pentru foi.
Amestecați ouăle cu zahărul, uleiul și laptele, într-un bol. Bateți amestecul cu un tel până când se topește zahărul. Adaugați apoi sare și amoniac, zeamă de lamâie și făină, puțin câte puțin, până obțineți un aluat omogen.
Lăsați aluatul timp de 30 de minute să se odihnească. Împărțiți compoziția în trei și întindeți fiecare bucată pe o foaie de copt până când observați că aluatul devine foarte subțire si se încadrează perfect în tava aleasă pentru a coace foile.
Coaceți foaia timp de 15 minute la o temperatură de 150 de grade până când aceasta se va întări și va prinde puțină culoare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare
Prepararea cremei
Puneți făina, zahărul și coaja de lămâie într-o cratiță si turnați laptele puțin câte puțin, până se va forma o pastă.
Adăugați esență de vanilie și suc de lămâie după ce luați crema de pe foc.
Veți acoperi crema obținută cu o folie de plastic. Așteptați să se răcească!
Când obsevați că s-a răcit, puteți mixa crema cu untul, pe care îl veți adăuga treptat.
Pentru montarea prăjiturii, trebuie să tapetați tava pe care ați folosit-o pentru a coace foile cu o folie de plastic. Așezați mai întâi una dintre foi în tavă și apoi adăugați un strat de cremă, repetați apoi procedeul de 3 ori.
Întindeți bine crema pe deasupra ultimei foi și presărați la final nucă de cocos. Împachetați prăjitura obținută într-o folie de plastic și lăsați-o la frigider peste noapte.
Desertul este gata!