Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventureaza prin bucatariile din toata Europa, propune o noua reteta delicioasa.
Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:
- 2 cotlete de berbecut gatite dupa preferinta pe gratar sau la tigaie in 2 lingurite de unt si 2 lingurite de ulei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ai preparat gresit pana acum mujdeiul de usturoi! Greseala pe care o face toata lumea!
Pentru cartofii lionezi:
- 4 cartofi mari, taiati felii subtiri
- avem nevoie de 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 catel de usturoi strivit si tocat, punem o tigaie pe foc mic in care adaugam o lingura de unt impreuna cu ceapa, usturoiul si cartofii, adaugam piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, continuu, circa 10 minute.
Asa faci cele mai fragede snitele de pui! Sigur nu stiai trucul asta simplu!
Sosul alb de piper:
- 1 lingura piper intreg, colorat sau negru, il tragem la tigaie 1 minut, in aproximativ 40 ml ulei, adaugam 1 ligura de ceapa toccata marunt, flambam cu 40 ml de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adaugam smântâna de gatit 150 ml/ de persoana; in acelasi timp focul il dam la mic, amestecam continuu in sos pâna se leaga.
Servim cu vegetale la alegere sotate in unt, vin alb, putina miere de albine, sare si piper, dar si o crenguta proaspata de cimbrisor.
Sursa: DcNews.ro