Reteta Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Reteta Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventureaza prin bucatariile din toata Europa, propune o noua reteta delicioasa.

 

Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:
- 2 cotlete de berbecut gatite dupa preferinta pe gratar sau la tigaie in 2 lingurite de unt si 2 lingurite de ulei.
Pentru cartofii lionezi:
- 4 cartofi mari, taiati felii subtiri (cam de jumatate de centimentru grosime) pe care ii vom praji in baie de ulei circa 5-7 minute, apoi ii vom scoate intr-o farfurie pe câteva servetele de bucatarie.
- avem nevoie de 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 catel de usturoi strivit si tocat, punem o tigaie pe foc mic in care adaugam o lingura de unt impreuna cu ceapa, usturoiul si cartofii, adaugam piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, continuu, circa 10 minute.
Sosul alb de piper:
- 1 lingura piper intreg, colorat sau negru, il tragem la tigaie 1 minut, in aproximativ 40 ml ulei, adaugam 1 ligura de ceapa toccata marunt, flambam cu 40 ml
de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adaugam smântâna de gatit 150 ml/ de persoana; in acelasi timp focul il dam la mic, amestecam continuu in sos pâna se leaga.
Servim cu vegetale la alegere sotate in unt, vin alb, putina miere de albine, sare si piper, dar si o crenguta proaspata de cimbrisor.
Sursa: DcNews.ro

Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:

- 2 cotlete de berbecut gatite dupa preferinta pe gratar sau la tigaie in 2 lingurite de unt si 2 lingurite de ulei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ai preparat gresit pana acum mujdeiul de usturoi! Greseala pe care o face toata lumea!

Pentru cartofii lionezi:

- 4 cartofi mari, taiati felii subtiri

(cam de jumatate de centimentru grosime) pe care ii vom praji in baie de ulei circa 5-7 minute, apoi ii vom scoate intr-o farfurie pe câteva servetele de bucatarie.

- avem nevoie de 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 catel de usturoi strivit si tocat, punem o tigaie pe foc mic in care adaugam o lingura de unt impreuna cu ceapa, usturoiul si cartofii, adaugam piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, continuu, circa 10 minute.

Asa faci cele mai fragede snitele de pui! Sigur nu stiai trucul asta simplu!

Sosul alb de piper:

- 1 lingura piper intreg, colorat sau negru, il tragem la tigaie 1 minut, in aproximativ 40 ml ulei, adaugam 1 ligura de ceapa toccata marunt, flambam cu 40 ml de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adaugam smântâna de gatit 150 ml/ de persoana; in acelasi timp focul il dam la mic, amestecam continuu in sos pâna se leaga.

Servim cu vegetale la alegere sotate in unt, vin alb, putina miere de albine, sare si piper, dar si o crenguta proaspata de cimbrisor.

Sursa: DcNews.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Vlad Gherman a făcut al doilea implant de păr! Cu această ocazie, va face o scurtă pauză de la social media: "Mergeți la doctor pentru controale periodice pentru a preveni afecțiuni!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial