Reteta Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Reteta Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb
Reteta Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventureaza prin bucatariile din toata Europa, propune o noua reteta delicioasa.

 

Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:
- 2 cotlete de berbecut gatite dupa preferinta pe gratar sau la tigaie in 2 lingurite de unt si 2 lingurite de ulei.
Pentru cartofii lionezi:
- 4 cartofi mari, taiati felii subtiri (cam de jumatate de centimentru grosime) pe care ii vom praji in baie de ulei circa 5-7 minute, apoi ii vom scoate intr-o farfurie pe câteva servetele de bucatarie.
- avem nevoie de 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 catel de usturoi strivit si tocat, punem o tigaie pe foc mic in care adaugam o lingura de unt impreuna cu ceapa, usturoiul si cartofii, adaugam piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, continuu, circa 10 minute.
Sosul alb de piper:
- 1 lingura piper intreg, colorat sau negru, il tragem la tigaie 1 minut, in aproximativ 40 ml ulei, adaugam 1 ligura de ceapa toccata marunt, flambam cu 40 ml
de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adaugam smântâna de gatit 150 ml/ de persoana; in acelasi timp focul il dam la mic, amestecam continuu in sos pâna se leaga.
Servim cu vegetale la alegere sotate in unt, vin alb, putina miere de albine, sare si piper, dar si o crenguta proaspata de cimbrisor.
Sursa: DcNews.ro

Cotlet de berbecut cu cartofi lionezi cu sos de piper alb:

- 2 cotlete de berbecut gatite dupa preferinta pe gratar sau la tigaie in 2 lingurite de unt si 2 lingurite de ulei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ai preparat gresit pana acum mujdeiul de usturoi! Greseala pe care o face toata lumea!

Pentru cartofii lionezi:

- 4 cartofi mari, taiati felii subtiri

(cam de jumatate de centimentru grosime) pe care ii vom praji in baie de ulei circa 5-7 minute, apoi ii vom scoate intr-o farfurie pe câteva servetele de bucatarie.

- avem nevoie de 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 catel de usturoi strivit si tocat, punem o tigaie pe foc mic in care adaugam o lingura de unt impreuna cu ceapa, usturoiul si cartofii, adaugam piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, continuu, circa 10 minute.

Asa faci cele mai fragede snitele de pui! Sigur nu stiai trucul asta simplu!

Sosul alb de piper:

- 1 lingura piper intreg, colorat sau negru, il tragem la tigaie 1 minut, in aproximativ 40 ml ulei, adaugam 1 ligura de ceapa toccata marunt, flambam cu 40 ml de coniac, stingem cu 40 ml de vin alb, adaugam smântâna de gatit 150 ml/ de persoana; in acelasi timp focul il dam la mic, amestecam continuu in sos pâna se leaga.



Servim cu vegetale la alegere sotate in unt, vin alb, putina miere de albine, sare si piper, dar si o crenguta proaspata de cimbrisor.

Sursa: DcNews.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

În episodul din această seară al serialului “Tablou de familie”, Azra trece prin momente de cumpănă Avocata vrea să își pedepsească soțul infidel

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies