Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta covrigilor de casă.
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește covrigii pufoși pe care îi servește dimineața cu iaurt grecesc.
Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru covrigii de casă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- Făină-350 gr
- Sare
- Praf de copt
- Mix de semințe
- Ou
- Zahăr
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește aluatul pentru covrigii preparați acasă și care sunt ingredientele necesare. „Vă propun o rețetă de covrigi cu iaurt grecesc, perfectă penrtu dimineață.
Cât timp trebuie să stea la cuptor covrigii pentru a ieși pufoși
Chef Sorin Bontea a explicat cum modelează covrigii și cât timp trebuie să stea aceștia la cuptor pentru a ieși pufoși și perfecți pentru micul dejun. „După ce am tăiat formele, îi mai luăm la mână și îi împachetăm. Întindem aluatul mai gros în mijloc și marginile mai subțirele. La capăt lipesc. Am aranjat în tavă o hârtie de copt cu teflon și câteva picături de ulei de măsline. Ung cu oul rămas, pun niște sare grunjoasă și mixul de semințe. Bag la cuptor la 180 de grade, timp de 30 de minute. Depinde de cuptor dacă e gaz sau electric, dar după 20 de minute să vă uitați la ei. Arată superb. Se mănâncă cu iaurt. Grași și frumoși. Rețeta mea de covrigi, numărul 1 când vine vorba de o gustare de dimineață.”, a spus Sorin Bontea.