Creme brulee este combinația perfectă dintre crema răcoroasă și stratul crocant, care dă o notă aparte acestui desert.
Creme brulee este un desert parizian foarte fin, cu o textură moale, fiind învelit într-o crustă crocantă din zahăr ars la grill sau folosind un arzător. Combinația dintre crema răcoroasă și stratul crocant dă o notă aparte acestui desert.
Ingrediente
Smantana dulce pentru gatit -25-32% 500 ml
Esenta de vanilie 2 lingurite
Galbenusuri de ou 4 buc
Zahar brun 80 g
Citeste si: Rețetă Bame savuroase și ușor de preparat
Iată rețeta pentru Crème Brulee!
În primul rând, trebuie să turnați smântâna dulce într-o cratiță și să adăugați esența de vanilie.
Această compoziție trebuie încălzită, însă nu trebuie să fie foarte fierbinte.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Amestecați și lăsați timp de 30 de minute compoziția să se răcorească. Smântâna trebuie să se infuzeze cu aroma de vanilie.
Albușurile trebuie separate de gălbenușuri si amestecate într-un bol cu 50g de zahăr brun. Amestecați cu un tel!
Turnați în amestecul de gălbenușuri zahărul și smântâna caldă.
Compoziția trebuie amestecată cu un tel, dar nu este necesar excesul de zel!
Se recomandă să turnați crema obținută într-o cană sau într-un pahar mare gradat.
Citeste si: Prăjitura Deșteaptă! Rețeta rapidă care provoacă dependență!
Compoziția trebuie turnată în forme speciale pentru cuptor, care vor fi aranjate în tavă.
Din cantitățile obținute veti obține aproximativ 5-6 forme cu cremă. Aceasta va trebui să acopere tot fundul formei alese cu maxim 1 cm, nu trebuie să turnați un strat prea gros.
Intr-o tavă încăpătoare de cuptor trebuie să turnați apa fierbinte, astfel încât să poată cuprindă formele până aproape de jumătate.
Așezați tava în cuptorul preîncălzit la o temparatură de 160 de grade pentru aproximativ 1 oră.
Când observați crema tremurând la atingerea formei, este momentul să o scoateți din cuptor.
Lăsați preparatul să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Acoperiți apoi formele cu o folie de plastic si puneți la frigider desertul pentru aproximativ 1-2 ore.
Chiar înainte de a servi desertul, puteți pune peste fiecare porție 1 linguriță de zahăr brun pentru a intensifica aroma. Îl puteți topi cu arzătorul sau sub un grill încins.
Desertul trebuie servit și savurat imediat, ca să nu se topească zahărul și să vă puteți bucura de textura crocantă combinată cu delicioasa cremă fină și aromată.
Poftă bună!