Reteta de 1 iunie - Tort de inghetata cu ciocolata si jeleu de capsuni

Reteta de 1 iunie - Tort de inghetata cu ciocolata si jeleu de capsuni
Reteta de 1 iunie - Tort de inghetata cu ciocolata si jeleu de capsuni

Asa faci cel mai bun tort de inghetata cu ciocolata si jeleu de capsuni. Este delicios si racoros.

Mod de preparare:

Blat:
Se amesteca 300g biscuiti digestivi zdrobiti cu 150g unt de arahide topit la temperatura camerei, cu amestecul obtinut se tapeteaza o forma de tort cu peretii detasabili 24cm sub forma unui blat asemanator celui de cheesecake, apoi coacem la cuptor timp de 10 minute la 180 grade dupa care lasam sa se raceasca.

Inghetata cu menta
Smantana proaspata si moale asa cum trebuie sa fie pentru o frisca reusita, se mixeaza rece de la frigider la inceput incet iar apoi la viteza mare pana se leaga, se pastreaza la rece deoarece isi poate schimba imediat gustul si mirosul daca in bucatarie este prea cald.
Pentru reusita eu am lasat 15 minute smantana la congelator inainte de a o mixa, apoi am mixat 1 minut la viteza mica si 3 minute la viteza maxima sau pana cand se face frisca. Daca se bate mai mult se taie si se obtine untul de casa.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Tort cu sarlota si fructe - reteta fara coacere si pentru orice buzunar

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies