Toamna se apropie cu pași mici, iar gospodinele încep să își pregătească bunătățile pentru iarnă. Dacă nu știai, secretul unor murături gustoase se bazează pe lipsa conservanților la plic, deoarece indicat este doar oțetul natural de fermentație obținut din vin, nu dialuarea acidului acetiz din sinteză, precum și sare brută, neiodată.
Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.
Dacă îți dorești să prepari ardei bulgărești în oțet, care merg foarte bine cu ciorbe, varză călită sau sarmale, aici ai rețeta pentru aceștia.
Citeste si: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă
Care sunt ingredientele de care ai nevoie
Ingrediente: 1,5 kg ardei bulgăreşti
– 1 litru oţet de vin alb
– 2,100 Litri apă
– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă
– câteva crenguţe de cimbru
– caţivia
– boabe de piper
– 2 linguri rase de zahăr
– 4-5 frunze de dafin
– boabe de muştar
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
Se spală bine ardei şi de aşază în borcan.
Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa. Se adaugă sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă, se dă jos de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Când e la temperatura optimă, se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat.
Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară.
Tot la această reţetă se pot folosi ingredientele de mai sus fără să se fiarbă. Se amestecă apă cu oţetul, sarea, zahărul şi celelalte condimente până se topesc sarea şi zahărul şi se toarnă peste ardei.
Cu siguranță această rețetă o să vă dea pe spate și o să vă placă foarte mult, deoarece sunt de-a dreptul gustoși și cu siguranță veți alege să îi faceți în fiecare an.
Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe
Citeste si: Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței