Află din rândurile următoare care este rețeta de ardei umpluți a lui Sorin Bontea.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, care de-a lungul timpului a ajuns în atenția publicului datorită talentului său culinar, dar și a felului său de a fi.
Sorin Bontea postează adesea pe canalul său de YouTube diferite rețete cu preparate delicioase, ușor de făcut, oferindu-le urmăritorilor săi din mediul online diferite sfaturi și trucuri pe care le-a acumulat de-a lungul anilor petrecuți în bucătărie.
De data aceasta, Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de ardei umpluți. Vedeta a postat un video prin intermediul cărora explică urmăritorilor său cum pregătește, rapid, pas cu pas, o rețetă delicioasă de ardei umpluți.
Rețetă de ardei umpluți
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru a prepara rețeta de ardei umpluți avem nevoie de următoarele ingrediente:
- ardei grași
- 40 de g orez/ 100 g de carne
- ceapă
- carne tocată de porc
- cimbru, sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
Sorin Bontea a dezvăluit, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Eu cantitățile le pun din ochi, nici la sarmale nu cântăresc nimic, la ardeiul umplut pun mai mult orez. Pun uleiul de floarea soarelui la încins, adaug ceapa și o călesc până devine aurie. Când avem ceapa gata, punem puțină paste de tomate, o lingură, nu foarte mult. Pun și orezul, îl călesc și pe el un minut și opresc focul. Acum las compoziția la răcit.
Între timp, pun în carne sare, piper, cimbru și compoziția de orez rece. Amestecăm și asta e. O să umplu ardeii, dar până atunci, voi face și sosul. Pun două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, piper și sare. Amestec și las să fiarbă. Pun între timp puțin ulei la încins într-o tigaie și umplu ardeii, după care îi pun să se prăjească în tigaie pe toți, pentru a le da culoare. Pregătim și crăticioara și îi punem aici, după. După ce sosul dă în fiert, îl punem peste ei, până la buza ardeiului. Îi bagi la cuptor până sunt gata, nu există un timp exact, e în funcție de ardei și de cuptor. Îi țin la 170 de grade. Ardeii au ieșit foarte buni și cu siguranță n-o să mâncați doar unul, ci doi, trei. Poftă bună !”, a dezvăluit Sorin Bontea.