Biscuiții de Crăciun reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de biscuiți de Crăciun , realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz
Rețetă de Biscuiți de Crăciun - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de biscuiți de Crăciun, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp de r ăcire – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Biscuiți de Crăciun - „Păzea, Creața gătește!”
Ingrediente pentru aluat
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 350 g făină
- 200 g zahăr granulat
- o linguriță de esență de vanilie
- o linguriță de praf de copt
- un ou (la temperatura camerei)
- un praf de sare
Ingrediente pentru decor
- fulgi de ciocolată si migdale
- bomboane (după preferințe)
- fondant
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!
Mod de preparare - Biscuiți de Crăciun - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea compoziției noastre pentru biscuiții de Crăciun. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 200 de grame de unt (la temperatura camerei), 200 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui mixer, vom amesteca, cu grijă, cele două ingrediente, pentru ca zahărul și untul să se combine uniform.
Pasul 2. Imediat apoi, vom sparge și oul nostru, care se află tot la temperatura camerei, direct în bol, peste care vom adăuga și o linguriță de praf de copt, o linguriță de esență de vanilie și un praf de sare. Toate ingredientele se vor amesteca în continuare, tot cu ajutorul unui mixer.
Pasul 3. Următorul pas constă în adăugarea celor 350 de grame de făină. Atenție însă! Vom adăuga prima dată, o jumătate din această cantitate de făină, treptat, timp în care continuăm să amestecăm cu mixerul. Imediat apoi, oprim mixerul și începem să frământăm aluatul nostru pentru biscuiții de Crăciun, direct cu mâinile, în timp ce adăugăm și restul cantității de făină. După ce am terminat de adăugat făina, vom mai frământa aluatul timp de câteva minute, pentru ca acesta să ajungă la textura dorită.
Pasul 4. Aluatul se va împărți în două bucăți egale, iar rând pe rând, le vom așeza într-o folie alimentară, pentru ca mai apoi să introducem aluatul la frigider, timp de aproximativ o oră.
Citește și: Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate
Pasul 5. După acest interval de timp, scoatem cele două bucăți de aluat de la frigider, dar și din folia alimentară, pentru a le așeza, rând pe rând, pe o suprafață plată, peste care am presărat făină, în prealabil. Este nevoie să presărăm puțină făină și deasupra aluatului, iar mai apoi, folosindu-ne de un sucitor, vom întinde aluatul cât să obținem un cerc cât mai mare, însă nu prea subțire.
Pasul 6. Între timp, pregătim și tava pentru biscuiții noștri de Crăciun, în care vom așeza hârtie de copt. Acum a venit momentul să formăm biscuiții, cu ajutorul formelor de fursecuri. Acestea se pot realiza în orice formă doriți, însă astăzi le vom face în formă de brăduț, inimioară și steluțe. Luăm fiecare formă în parte, o presăm pe aluatul nostru, iar apoi transferăm biscuiții direct pe hârtia de copt din tavă. Procesul de repetă până când rămânem fără aluat.
Pasul 7. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 8-10 minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rând pe rând vom lua fiecare biscuite în parte și începem să-l ornăm. Înainte de a lipi fulgii de ciocolată, de migdale, bomboanele și fondantul, trebuie să ungem biscuiții cu puțin albuș de ou.
Pasul 8. Așezăm biscuiții de Crăciun pe o farfurie, iar rețeta este gata!
Biscuiții de Crăciun sunt gata și se pot servi. Poftă bună!