Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere
Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Bombele cu vișine reprezintă varianta ideală pentru un desert răcoritor în zilele caniculare. Nu necesită coacere și vor fi gata în mai puțin de 30 de minute.

Cine nu își amintește cu nostalgie de rețetele copilăriei? Pentru a readuce în casa noastră acele clipe minunate și gustul inconfundabil al deserturilor de altădată, vă propunem o rețetă de prăjitură pe care cu siguranță o făceau toate mamele și bunicile noastre. Bombițele cu vișine, căci despre ele este vorba, reprezintă un desert cu care nu aveți cum să dați greș.

Bombele cu vișine, desertul copilăriei

Principalul avantaj al acestui desert este acela că se prepară rapid și nu va trebui să folosiți cuptorul, mai ales că temperaturile de afară sunt în continuare ridicate.

În plus, este o rețetă ieftină și ușor de făcut, pe care o puteți pregăti, chiar dacă nu aveți foarte multă experiență în arta cofetăriei. Vișinile din vișinată vor da un gust special bomboanelor.

Aveți grijă totuși să le scurgeți bine de vișinată, înainte de a le folosi în bombițe.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti cele mai gustoase bombițe cu vișine.

  • 250 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • două linguri cacao
  • 500 g biscuiți
  • esență de rom
  • vișine din vișinată

Avem și un mic truc pentru dumneavoastră: biscuiții pe care îi veți folosi trebuie să fie cât mai moi, pentru a se contopi perfect cu siropul. Altfel, riscați să rămână bucățele mai crocante în bomboane. În plus, cu cât sunt mai moi, cu atât îi veți mărunți mai ușor.

bombe cu visine

Cum se prepară celebrele bombe cu vișine

În primul rând, trebuie să pregătiți siropul.

Puneți într-o cratiță laptele și zahărul și lăsați pe foc, până când zahărul se va topi în totalitate. Aveți grijă să amestecați mereu, ca să nu se lipească. Când zahărul va fi topit, adăugați cacaoa și lăsați compoziția să fiarbă 3-4 minute. După aceea, puneți și margarina, pe care o tăiați în bucățele în prealabil.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Amestecați ușor, până se va topi margarina și compoziția se va omogeniza. La final, adăugați esența de rom și biscuiții și amestecați. Biscuiții trebuie mărunțiți foarte bine înainte. După aceea, luați cratița de pe foc. Ultimul pas îl reprezintă formarea bombițelor.

Din compoziția de mai sus trebuie să faceți biluțe, iar în mijlocul acestora puneți câte o vișină din vișinată. Aveți grijă să scoateți cu atenție sâmburii din vișine înainte.

După ce ați format toate bombițele, le treceți prin nucă de cocos și ați terminat.

Dacă nu sunteți un fan al cocosului, puteți să tăvăliți bombițele prin bombonele colorate, cu care se decorează prăjiturile. În cazul în care mai aveți răbdare și nu vreți să le savurați imediat, puteți să le lăsați puțin la rece, înainte de a le servi.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies