Aceasta reteta de branzoaice are gustul copilariei. Prajiturile sunt absolut delicioase!
Ingrediente: Faina 400 g, untura 150 g, lapte 200 ml, drojdie 40-50 g, zahar 2 linguri, sare. Umplutura: branza dulce sau sarata 200 g, oua 1, smantana 50 g, faina 1 lingura rasa, zahar vanilat, sare.
Mod de preparare: In faina cernuta, se face un loc la mijloc si se pune untura bine sleita. Se framanta si cu sare, dupa aceea se adauga, treptat, laptele cald, in care s-a dizolvat drojdia si zaharul.
Se framanta aluatul in continuare pana ce incepe sa se despranda de vas. Se lasa sa dospeasca incet. Se intinde o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingura, se aduc colturile la mijloc, in forma de plic, apasand usor cu degetul inmuiat in apa ca sa se lipeasca. Se ung cu ou. Dupa gust, se poate pune deasupra cascaval ras, dupa care se dau la cuptor la foc potrivit.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: Faina 400 g, untura 150 g, lapte 200 ml, drojdie 40-50 g, zahar 2 linguri, sare. Umplutura: branza dulce sau sarata 200 g, oua 1, smantana 50 g, faina 1 lingura rasa, zahar vanilat, sare.
Mod de preparare: In faina cernuta, se face un loc la mijloc si se pune untura bine sleita.
Se framanta si cu sare, dupa aceea se adauga, treptat, laptele cald, in care s-a dizolvat drojdia si zaharul. Se framanta aluatul in continuare pana ce incepe sa se despranda de vas. Se lasa sa dospeasca incet. Se intinde o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingura, se aduc colturile la mijloc, in forma de plic, apasand usor cu degetul inmuiat in apa ca sa se lipeasca.
Se ung cu ou. Dupa gust, se poate pune deasupra cascaval ras, dupa care se dau la cuptor la foc potrivit.
Sursa
Sursa foto Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro