Află din rândurile următoare cum prepară Elwira Petre rețeta sa spectaculoasă de brioșe.
Elwira Petre este o gospodină desăvârșită, care pregătește pentru familia sa cele mai gustoase rețete. Mai mult decât atât, soția lui Mihai Petre este foarte activă în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi modul de preparare al rețetelor sale.
Rețeta de brioșe a Elwirei Petre
Citește și: Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Elwira Petre, pentru a prepara aceste brioșe, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 g de unt;
- 2 ouă;
- 200 g de zahăr (eu folosesc zahăr de cocos);
- 300 g de făină;
- 300 ml de lapte;
- un pliculeț de praf de copt;
- un strop de sare.
Pentru crema de mascarpone, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cutie de mascarpone;
- 250 ml smântână lichidă;
- o jumătate de linguriță de miere
Mod de preparare:
Elwira Petre a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar brioșele au un aspect de-a dreptul spectaculos, datorită fulgilor de cocos colorați, pentru care Elwira Petre a oferit sfaturi și trucuri utile.
„ Toate ingredientele se amestecă bine în blender, ca să obținem o masă cremoasă. Turnăm în tăvițe mici pentru brioșe și punem la cuptor 30 de minute la 180 de grade. Pentru cremă, blenduim totul bine. Fulgii de cocos pentru decor sunt colorați cu spirulină. Procesul este simplu. Puneți fulgi de cocos într-o punguță, adăugați o linguriță de apă și un pic de pudră de spirulina, apoi îi lăsați pe o farfurie să se usuce. Dacă doriți altă culoare puteți folosi pudră de coacăze în loc de spirulina și vor ieși mov. Brioșele coapte le decorăm prima dată cu un strat nu foarte gros de cremă și apoi cu fulgi de cocos colorați.”, a explicat Elwira Petre pe pagina sa de Instagram.