Brioșele cu cremă de ciocolată și zmeură reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură, preparate
Rețetă de brioșe cu crem ă de ciocolată și zmeură
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Ingrediente – brioșe cu crem ă de ciocolată și zmeură
Ingrediente pentru brioșe
- 180 g făină
- 270 g zahăr granulat
- sare
- bicarbonat de sodiu
- pudră de cacao
- o jumătate de cană de lapte
- zeamă de lămâie
- 2 ouă întregi
- 60 g smântână
- 80 ml ulei
- 60 ml cafea fierbinte
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru crem ă
- 5 albușuri de ou
- 300 g zahăr granulat
- sare
- 200 g ciocolată amăruie
- 450 g unt
Ingrediente pentru decor
- zmeură
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 20 de brioșe.
Mod de preparare - brioșe cu crem ă de ciocolată și zmeură
Pasul 1. Pentru început, vom pune pe un bol de dimensiuni mai mari, o sită, în care vom cerne 180 de grame de făină, 270 de grame de zahăr granulat, o jumătate de linguriță de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Toate ingredientele se cern, iar cu ajutorul unui tel vom începe să le amestecăm. Punem iar sita peste bolul cu ingrediente și adăugăm un sfert de cană de pudră de cacao, pe care o vom cerne cu grijă, pentru a continua să amestecăm compoziția cu telul, până când totul este distribuit uniform, moment în care lăsăm bolul deoparte.
Pasul 2. Acum vom umple o jumătate de cană, cu lapte, în care vom adăugă o lingură de zeamă de lămâie. Acum că vom lăsa cele două ingrediente să se odihnească, într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom adăuga 2 ouă întregi, 60 de grame de smântână, 80 de mililitri de ulei, 120 de mililitri din conținutul nostru de lapte cu lămâie, 60 de mililitri de cafea fierbinte, o esență de vanilie, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca, până se vor omogeniza toate.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 3. Conținutul format din ingredientele umede (cel pregătit anterior) se va adăuga peste conținutul format din ingredientele uscate (făină, zahăr, sare și bicarbonat de sodiu) și se amestecă ușor cu telul, până când vom obține o consistență mai cremoasă.
Pasul 4. A venit timpul să pregătim brioșele noastre delicioase. Așadar, într-o tavă specială de brioșe, vom pune formele speciale de brioșe, de hârtie, iar cu ajutorul unei cupe de înghețate, de dimensiuni potrivite, vom lua compoziția pentru brioșe, pentru a o așeza, rând pe rând, în formele din tavă. Atenție însă! Formele trebuie să fie umplute cam pe jumătate, pentru că brioșele oricum vor crește când se vor coace. Tava se introduce la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute, la 200 de grade Celsius.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei noastre de ciocolată cu bezea. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adaugă 5 albușuri de ou, 300 de grame de zahăr granulat și un praf de sare, ingrediente ce se vor amesteca cu ajutorul unui tel, până când compoziția se va omogeniza, moment în care vom pune bolul, deasupra unei oale cu apă clocotită. Conținutul se va amesteca continuu, până când vom obține o spumă.
Citeste si: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!
Pasul 6. Imediat ce acest lucru se va întâmpla, vom lua bolul de pe oală și vom turna compoziția într-un robot de bucătărie, pe care o vom amesteca cu mixerul, timp de aproximativ 10 minute.
Pasul 7. În acest timp, într-un bol separat, vom adaugă 200 de grame de ciocolată amăruie, pe care îl vom pune pe o oală cu apă clocotită, pentru a se topi. Puteți să mai amestecați din când în când, pentru a o ajuta să se topească, însă nu complet. Când a ajuns în acest stadiu, o luăm de pe foc. Pentru ca ciocolata să se răcească mai repede, putem să o transferăm într-un alt bol, rece, pe care îl puteți pune chiar și la frigider pentru câteva minute.
Pasul 8. După cele 10 minute în care mixerul a amestecat compoziția noastră, vom adăuga treptat, bucățele mici de unt (la temperatura camerei), până vom ajunge la 450 de grame, și mixăm, până când vom observa că untul a fost amestecat în totalitate.
Pasul 9. După ce brioșele sunt gata, le vom scoate de la cuptor, iar cât să mai răcesc puțin, vom lua bolul cu ciocolată din frigider și o vom turna în mixerul în care se află compoziția de bezea. Se mixează, până când va avea o nuanță ciocolatie.
Pasul 10. A venit timpul să ornăm gustoasele noastre brioșe. Așadar, compoziția ciocolatie se pune într-un poș sau într-o pungă și începem să le ornăm. Deasupra, vom așeza și câte o bucată de zmeură, pentru un plus de culoare și gust, iar brioșele sunt gata!
Brioșele cu cremă de ciocolată și zmeură sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare