Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide. Surprinde-ți partenerul de Valentine’s Day!

reteta de briose cu crema de unt de arahide
Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide

Brioșele cu cremă de unt de arahide reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe cu cremă de unt de arahide. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu cremă de unt de arahide, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Brioșe cu crem ă de unt de arahide

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe cu cremă de unt de arahide, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 18 bucăți

Ingrediente – Brioșe cu crem ă de unt de arahide

Ingrediente pentru brioșe

  • 200 g făină
  • 300 g zahăr granulat
  • sare (după gust)
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • o cană de pudră de cacao
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • o lămâie
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 60 ml smântână lichida (la temperatura camerei)
  • 80 ml ulei
  • 60 ml cafea fierbinte
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru crema de unt de arahide

  • 300 g unt de arahide
  • 120 g unt (la temperatura camerei)
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 linguri de smântână lichidă

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 18 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cea mai simpla reteta de briose cu unt de arahide
Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Clătite umplute, perfectă cu căpșune proaspete alături!

Mod de preparare - Brioșe cu crem ă de unt de arahide

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza o sită, pentru a cerne 200 de grame de  făină,

300 de grame de  zahăr granulat sare  (după gust) și 2 lingurițe de  bicarbonat de sodiu. Cernem ingredientele cu grijă, îndepărtăm sita, iar cu ajutorul unui tel le vom amesteca. Sita o vom pune înapoi peste bol, pentru a cerne și o cană de  pudră de cacao, în timp ce continuăm să amestecăm cu telul, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze uniform.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga o cană de  lapte  (la temperatura camerei), cu o lingură de zeamă de lămâie, amestec pe care îl vom lăsa momentan deoparte.

Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2  ouă  (la temperatura camerei), 60 de mililitri de  smântână lichid ă, 80 de mililitri de  ulei,

conținutul nostru de lapte cu lămâie, preparat anterior, alături de 60 de mililitri de  cafea  fierbinte și o  esență de vanilie.  Cu ajutorul unui tel, le vom amesteca bine de tot.

Pasul 4.  A venit timpul să combinăm cele două compoziții, astfel încât, vom turna amestecul de ingrediente umede, peste cel de ingrediente uscate. Amestecăm cu grijă, cu ajutorul unui tel, pentru a obține o consistență cremoasă.

cea mai buna reteta de briose cu unt de arahide
Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Imediat apoi, vom avea nevoie de o tavă specială de brioșe, în care vom așeza formele de brioșe, din hârtie, în care vom turna din compoziția de brioșe. Atenție însă! Formele se vor umple pe jumătate, pentru că acestea vor crește în momentul în care se vor coace. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de  200 de grade Celsius, timp de aproximativ  25 de minute.

Pasul 6.  Acum ne vom ocupa de prepararea cremei de unt de arahide. Așadar, vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga 300 de grame de unt de arahide, peste care vom adăuga 120 de grame de unt (la temperatura camerei). Pornim mixerul și amestecăm, până când vom obține o cremă netedă, iar untul s-a încorporat complet, fără mici bucățele. În timp ce se mixează, este nevoie să mai adăugăm și 250 de grame de zahăr pudr ă, însă treptat, în timp ce continuăm să amestecăm. Odată ce zahărul pudră s-a încorporat corespunzător, vom adăuga și 6 linguri de smântână lichidă. Continuăm să mixăm, până când vom obține o consistență cremoasă.

Pasul 7.  Acum că și brioșele noastre delicioase sunt gata, dar și crema de unt de arahide, ne vom ocupa de ornarea lor. Așadar, compoziția de unt de arahide se pune într-un poș sau într-o pungă și începem să le ornăm, iar imediat apoi, rețeta este gata!

Brioșele cu cremă de unt de arahide  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

briose cu unt de arahide
Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies