Budinca de griș este un desert care o să vă aducă aminte de copilărie. Noi vă învățăm cum să-l preparați, exact așa cum făceau bunicile.
Cu toții am mâncat, atunci când eram copii, griș cu lapte, pregătit de bunici sau de mame. Parcă atunci totul avea un alt gust, iar acest desert se numără printre cele mai vechi și mai apreciate din bucătăria noastră. Budinca de griș este, de fapt, un griș cu lapte, dus la un alt nivel.
Budinca de griș, un desert cu gust de copilărie
Astăzi ne-am gândit să vă aducem puțin aminte de copilărie și cum putem face asta mai ușor, decât cu o rețetă tradițională?
Mai știți gustul grișului cu lapte? Ei bine, puteți prepara acest banal desert după o rețetă puțin mai sofisticată, iar rezultatul final va fi unul absolut genial.
Haideți să facem budincă de griș, o rețetă simplă, dar delicioasă. Durează puțin mai mult decât prepararea grișului cu lapte, dar vă garantăm că merită.
Budinca de griș se poate servi cu dulceață sau chiar cu o delicioasă cremă de ciocolată. Totul ține de preferințele dumneavoastră.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 700 ml de lapte
- 90 g de griș
- 100 g de zahăr pudră
- 3 ouă
- esență de vanilie
- 50 g de unt
Cum se prepară budinca de griș
Într-o oală, puneți laptele să fiarbă, împreună cu esența de vanilie. Grișul se adaugă, în momentul în care vedeți că laptele începe să fiarbă. Puneți grișul în ploaie și niciodată pe tot odată.
În timp ce se adaugă grișul, trebuie să amestecați în permanență cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe. Faceți acest lucru până când grișul va fi fiert. În acest fel, evitați să se lipească.
Atunci când e gata, dați oala la o parte de pe aragaz și lăsați grișul să se răcească. Între timp, mixați untul cu zahărul pudră, până când se va transforma într-o spumă.
Ca să vă fie mai ușor, aveți grijă ca untul să fie la temperatura camerei. După ce se omogenizează untul cu zahărul, adăugați și gălbenușurile, pe rând, în timp ce amestecați foarte bine după fiecare.
Separat, bateți albușurile spumă cât mai tare și adăugați-le peste compoziția de unt și gălbenușuri. Apoi puneți și grișul cu lapte și amestecați foarte bine.
Luați un vas rezistent la cuptor, îl ungeți cu unt, presărați pesmet și apoi turnați budinca de griș. Băgați vasul în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. Budinca